17.11.2011. / 19:59

Autor: Hina

'Jadna sam, u dvojbi, ali HDZ je jači nego ikad'

Predsjednica HDZ-a i hrvatske Vlade Jadranka Kosor večeras je u sklopu obilaska III. izborne jedinice posjetila Varaždin te u znak sjećanja na vukovarske branitelje i žrtve zapalila svijeću kod križa na Trgu slobode.

Jadranka Kosor (Foto: Marko Jurinec/PIXSELL)Jadranka Kosor (Foto: Marko Jurinec/PIXSELL)Predsjednica HDZ-a i hrvatske Vlade Jadranka Kosor večeras je u sklopu obilaska III. izborne jedinice posjetila Varaždin te u znak sjećanja na vukovarske branitelje i žrtve zapalila svijeću kod križa na Trgu slobode.

Izjavila da su građani Vukovara i hrvatski branitelji koji su branili taj grad, pokazali što je nesalomljivost hrvatskog duha. „Domoljublje nikad nije izašlo iz mode i to moramo svakodnevno dokazivati“, istaknula je Kosor.

Na zamolbu novinara da komentira današnju izjavu Radimira Čačića izrečenu tijekom posjeta biškupečkom sajmu kraj Varaždina kako je ona "jadna stalno u dvojbama „ jer dvoji je li on ili Zoran Milanović šef Kukuriku koalicije, istaknula je da u večeri sjećanja na vukovarske branitelje i žrtve ne želi komentirati Čačićeve izjave.

Kosor je rekla da je "njegov način vođenja politike, način u kojem u svakom trenutku iskazuje prezir prema drugim ljudima i u svakom trenutku želi poniziti druge ljude, pa je i nas u Vladi nazvao jadnicima i bijednicima - nikoga ne iznenađuje. Ali dopustite da se ove večeri ne bavimo Čačićem i Čačićima, nego da se u srcima i mislima posvetimo hrvatskim braniteljima, Vukovarcima i žrtvi Vukovara“, rekla je Kosor.

Zamoljena da komentira novinske napise da su trojica čelnih ljudi varaždinskog gradskog i županijskog HDZ-a, ogorčeni sastavom izborne liste za III. izbornu jedinicu ponudili ostavke, predsjednica HDZ-a izjavila je da nema dvojbi, nego samo medijskih nastojanja da se HDZ-u što je moguće više našteti.

„Mi to nećemo dozvoliti. HDZ je jači nego ikada“, naglasila je Kosor, a predsjednik županijske organizacije HDZ-a Tomislav Kezelj- peti na listi zagrlio je predsjednicu stranke. Upravo za njega te predsjednika varaždinskog HDZ-a Ivana Hermana i tajnika gradskog ogranka Vlatka Vukovića, mediji navode da nezadovoljni mjestom na izbornoj listi prijete odlaskom iz stranke.

Prije Varaždina, Jadranka Kosor s kandidatima u III. izbornoj jedinicu, među kojima su bili i Tomislav Karamarko i Ivan Domagoj Milošević, zapalila je svijeće u crkvi na otvorenom u nacionalnom svetištu u Mariji Bistrici, a potom su bili i na misi u marijabistričkoj bazilici koju je predvodio rektor Svetišta Zlatko Koren.

Vezane vijesti

'Neću dati ostavku'

'Neću dati ostavku'

Neću dati ostavku na mjesto potpredsjednice Hrvatskog sabora, kao što je to učinio Vladimir Šeks, poručila je Jadranka Kosor nakon jutrošnje sjednice… Više

Komentari

registracija
10/7/09

Anemona, 17.11.11. 20:39

Alisa iz zemlje cudesa pala na - Mars.


registracija
19/2/08

bf35, 17.11.11. 21:26

Da je iz zemlje čudesa pala na Mars , svakako jest, ali bogme nije Alisa :)


registracija
24/4/10

fiorano, 17.11.11. 23:31

Dodijala je i bogu i narodu....


registracija
11/1/10

fluid, 18.11.11. 02:00

Hrvatska je moja domovina.Zaista lijepa naša.ALI !!! Ne želim upaliti nijednu svijeću ni za Dan državnosti ni za bilo koji praznik a također ni za Vukovar dok se ne raščisti sve smeće koje je učinjeno upravo izdajom vrha vlasti prema Vukovaru. Državni praznici su praznici uništene ili spaljene zemlje Hrvatske.To nije moja država za koju sam se borio,to nije moja vlada, to nije moja pobjeda.To je sve moj poraz kao i poraz svih nas.Kada svi gadovi budu po zatvorima,kada istina bude prihvaćena i javna onakva kakva je zaista,kada lijepa naša postane onakva kakvu sam je ja i mnogi sanjali,gorjeti će svijeća za sve one za koje i treba gorjeti.Gorjeti će svijeća i biti obješene zastave za svaki praznik koji označava Hrvatsku državu i njenu državotvornost.Ovako naše zastave,naše svijeće i sve suze otimaju sebi na konto najbezvredniji pokvarenjaci koji su uništili sve sveto i ponosno.Oni oduzimaju naša slavlja ii sjećanja na borce,oni su ti koji su sve okrenuli naopačke i našu tugu i slavlja pretvaraju u svoje domjenke.Te domjenke pretvaraju u naricanja nad hrvatskom nesrećom i hrvatskim braniteljima spradjući se,preko lažnjaka i pljačke,svima nama.Ne želim im dati javni legitimitet ni sekunde,ni minute.Sa tugom u srcu sjeta je moje sjećanje na izdane branitelje,narod i državu.Zastave su moje zatvorene oči da ne vidim crnilo stvarnosti.Vjerujem da će doći vrijeme kada ću moći sretan i zadovoljan zapaliti i svjeću kao i izvjesiti zastavu kako i doliči.Za mene rat nije gotov i obračun sa domoljubnim kriminalcima,još je u tijeku.Nije vrijeme za svijeće i zastave.Oni su još tu . Još nas kradu i ubijaju.Još nas gledaju u oči i bezočno lažu.


registracija
6/9/11

Vlaisavljević, 18.11.11. 06:21

Jaco,neka te ĐAVO nosi ,dodijala si i Bogu i narodu!


registracija
21/2/11

skyway, 18.11.11. 06:37

@fluid,
Nema se tvom krasnom i do boli istinitom komentaru sto dodati, te ostajem bez rijeci...Dakle pridruzujem ti se u odioznosti prema onima koji su nas prevarili i opljackali pred vlastitim ocima, samo sto ti imas nade u bolje sutra, a ja nemam. Mozda jer sam slabic, pa odustajem i odlazim... Slomljen sam, ponizen i obeshrabljen...
Zelim ti da ostvaris svoj san o sreci. Ne odustaj, mozda se ipak isplati!?


registracija
26/1/08

Rampa, 18.11.11. 10:32

Bjeloglava kokoš!
Ali samo još 3 tjedna i ode bjeloglavica u Remetinec svom šefu Ivi!


registracija
24/4/10

fiorano, 18.11.11. 11:02

fluid....potpisujem sve.....svaka čast


registracija
14/7/11

Trinity, 18.11.11. 11:32

Ne znam koga može dirnuti ta njezina odvratno patetična izjava o Vukovaru u mislima i u srcu!?!, Vukovarce ponajmanje.
Nikada, nikada, nikada neću zaboraviti vapijući glas Siniše Glavaševića kojeg sam svaki dan slušala na valovima stojedinice, i nikada neću zaboraviti policijsko premlaćivanje i maltretiranje Mile Dedakovića Jastreba!!!
Zbog toga je i meni mrsko prigodničarsko paljenje svijeća i sve što uz to "ide" na Dan Vukovara, u čemu osobno niti ja ne sudjelujem.
Za žrtvovani Vukovar i vukovarske žrtve bilo je i potrebno je puno, puno više.


registracija
11/1/10

fluid, 18.11.11. 20:50

skyway@ Iščitavam "opasan"prizvuk u tvojemu komentaru !?Objasni mi,molim te,kuda odlaziš?Šta ti to znači?Nemoj da učiniš kakvu glupost sa sobom!Sve ovo nije vrijedno nijednog života!To je krajnja pobjeda ovih koje treba prezirati.Ako sam pogrešno shvatio(pa mogu ti reći i iskreno uplašio)da misliš nešto sebi napraviti a radi se da možda napuštaš Hrvatsku ili nešto slično,tada je ok.Naime,otići iz Hrvatske da bi se sve ovo izbjeglo i duševno i materijalno.ne znači prestati biti Hrvat ili voljeti Hrvatsku.Jedenostavno treba tražiti izlaz.Naročito mladi.Ovdje nemate šanse idućih 20 godina.A to je tada već pola života.Dakle,mirovina u starosti oko 1500 Kn.Tko će živjeti od te milostinje u starosti.?E to je ono što me istinski ubija u pomisli na moju djecu,na unuke i na sve mlade kojima smo napravili ovo čudovište od države.Nemoj klonuti duhom i bori se za sebe ma gdje to bilo.Hrvatsku nosi u srcu i nikada je ne zanijekaj.Ali šta vrijedi bilo kakva ideologija i priča o ljubavi za domovinu(ili bilo šta)ako tebe nema?To nema smisla.Život je borba i to najčešće vrlo prljava.Pozdrav i nemoj činiti gluposti!Ti si najvažniji na ovom svijetu.Sve drugo je na drugom mjestu.Pozdrav i hvala na pozitivnom komentaru.


registracija
2/1/11

prohujalo, 19.11.11. 05:32

fluid
potpisujem prvi komentar kao i ovaj drugi......
jedino je istina da oni koji Hrvatsku istinski vole od ovih delata su dozivjeli samo najgore.....ovi su ozakonili sve ono sto nema vrijednosti....ekonomski kriminalci su postali najveci domoljubi i uzivaoci najvecih privilegija
U isto vrijeme osobno dajem svima podrsku koji se usude javno reci istinu o ""domoljubima""

Osobno sam osjetila na vlastitoj kozi njihov bijes....ali to je bilo skoro pa davno.....tako da mi je vrlo dobro poznata njihova taktika...
Osobno mislim da kroz cijelu Hrvatsku povijest nitko nije nanio toliko zla Hrvatskoj i Hrvatima kao ova garnitura........


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Top teme

Izbor urednika