18.11.2011. / 07:55

Autor: Hina

Sarkozy, Merkel i Monti o ubrzanju plana spasa eurozone

Francuski predsjednik Nicolas Sarkozy, njemačka kancelarka Angela Merkel i novi talijanski premijer Mario Monti u četvrtak su u telefonskom razgovoru izrazili spremnost da nastave angažman na ubrzanju realizacije plana čiji je cilj zajamčiti financijsku sigurnosti i rast u eurozoni.

Angela Merkel i Nicolas SarkozyAngela Merkel i Nicolas SarkozyFrancuski predsjednik Nicolas Sarkozy, njemačka kancelarka Angela Merkel i novi talijanski premijer Mario Monti u četvrtak su u telefonskom razgovoru izrazili spremnost da nastave angažman na ubrzanju realizacije plana čiji je cilj zajamčiti financijsku sigurnosti i rast u eurozoni.

Sarkozy, Merkel i Monti složili su se u pogledu potrebe ubrzanja realizacije mjera usvojenih na razini EU-a i zemalja eurozone tijekom nedavno održanog summita G20 u Cannesu", stoji u zajedničkom priopćenju objavljenom iz Elizejske palače.

Monti je "svojim kolegama iznio planove o ponovnoj uspostavi povjerenja u tržište i u poboljšanje ekonomske situacije", koja vlada u Italiji te je izjavio kako namjerava "iznimno odlučno djelovati da bi se zajamčila konsolidacija proračuna te usvojile reforme koje će omogućiti ponovno uspostavljanje vjere u socijalnu jednakosi", stoji u priopćenju.

Monti (68), koji je na premijerskom mjestu naslijedio Silvija Berlusconija, u četvrtak je iznio ambiciozan program mjera štednje koje bi omogućile ponovnu uspostavu vjerodostojnosti Italije i pridonijele spasu eura.

Vezane vijesti

'Njemačka ucjena'

'Njemačka ucjena'

Vrhovna koordinatorica borbe protiv europske financijske krize, njemačka kancelarka Angela Merkel, pravi razlog trenutnom jadnom stanju "Starog… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika