18.11.2011. / 10:42

Autor: Nacional.hr

Štrajk u Zračnoj luci Zagreb od 11 do 16 sati

"Ispričavamo se putnicima i korisnicima usluga Zračne luke Zagreb na neugodnostima koje će štrajk prouzročiti", stoji na kraju priopćenja

Očekuju se poteškoće u prometovanju ZLZ-aOčekuju se poteškoće u prometovanju ZLZ-aU Zračnoj luci Zagreb u 11,00 sati započet će štrajk radnika u organizaciji Koordinacije sindikata Zračne luke Zagreb, priopćili su iz ZLZ-a. Štrajk će prema najavi trajati do 16,00 sati. U Zračnoj luci Zagreb očekuje se poremećaj prometa u dolascima i odlascima zrakoplova.

Stoga pozivaju sve putnike koji danas lete iz ili prema Zračnoj luci Zagreb da se za obavijesti o statusu leta obrate izravno svojim zračnim prijevoznicima, odnosno kompanijama kod kojih su rezervirali kartu, a Zračna luka Zagreb će informacije o letovima ažurirati na web stranici www.zagreb-airport.hr .

Ističu kako je Uprava zračne luke nastojala je kroz pregovore postići obostrano prihvatljivo rješenje čime bi se izbjegao štrajk i posljedice koje ova industrijska akcija ima po putnike i korisnike usluga. Uprava je u četvrtak 17. studenoga poslala službeni odgovor sindikatima na predložene izmjene kolektivnog ugovora.

Dio predloženih izmjena kojima se učvršćuju radna i statusna prava radnika od početka je bio nesporan i prihvatljiv. Ukupno je 19 prijedloga prihvaćeno bez ikakvih izmjena. Kod dodatnih financijskih zahtjeva Koordinacije sindikata prihvaćeno je povećanje otpremnine za slučaj otkaza koji nije uzrokovan ponašanjem radnika sa 6.400 na 8.000 kn, i božićnica i regres za godišnji odmor isplaćivali bi se u visini maksimalnog neoporezivog iznosa, iznos otpremnina kod odlaska u mirovinu povećan je sa 2 na tri prosječne plaće u ZLZ, naknada za rođenje djeteta sa 3.500 na 5.000 kuna. Uprava predlaže i bolje uvjete za rad sindikalnih povjerenika pa će sindikati moći izabrati jednog profesionalnog povjerenika na svakih 400, umjesto dosadašnjih 500 članova sindikata.

Važno je naglasiti da Uprava smatra prihvatljivim da svi pravilnici koji utječu na statusna i socijalna prava radnika budu navedeni u kolektivnom ugovoru, te da se navedeni pravilnici, sporazumi i odluke Uprave donose i mijenjaju u suradnji s potpisnicima kolektivnog ugovora.

"Ispričavamo se putnicima i korisnicima usluga Zračne luke Zagreb na neugodnostima koje će štrajk prouzročiti", stoji na kraju priopćenja.

Vezane vijesti

Štrajk u Ini

Štrajk u Ini

U Ini nikad nije dosadno. Jedan je od predmeta na suđenju bivšem premijeru Ivi Sanaderu, Bruxelles zamjera Vladi što želi staviti ministre u Nadzorni… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika