18.11.2011. / 13:09

Autor: Totalsport

MotoGP: Suzuki se povlači iz Svjetskog prvenstva

- Ovo povlačenje usko je povezano s produženom recesijom, padom yena i prirodnim katastrofama koje su pogodile Japan posljednje vrijeme. Imajući u vidu povratak u natjecanje 2014. godine Suzuki će razvijati novi motocikl za tu sezonu

Alvaro Bautista već je potpisao za HonduAlvaro Bautista već je potpisao za HonduIz Suzukija je potvrđeno da se povlači iz Svjetskog prvenstva u motociklizmu, ali i da je ta odluka privremena te da će se na staze vratiti 2014. godine.

Odluka o daljnjim nastupima Suzukija u utrkama MotoGP-a već dugo visi u zraku, a prvi korak je bio smanjenje momčadi na samo jedan motocikl u ovoj sezoni s vozačem Alvarom Bautistom. Momčad se nije priključila testiranjima s ostalim momčadima novih motocikala zapremine 1000 ccm, već je najavljivano da će započeti iduću sezonu na "starim" motociklima od 800 ccm iz ove sezone, a tek kasnije prijeći na novi motocikl. Ali do toga nije došlo jer je momčad danas objavila vijest sa se povlači iz utrka MotoGP-a na najmanje dvije godine.

- Ovo povlačenje usko je povezano s produženom recesijom, padom yena i prirodnim katastrofama koje su pogodile Japan posljednje vrijeme. Imajući u vidu povratak u natjecanje 2014. godine Suzuki će razvijati novi motocikl za tu sezonu. Suzuki će nastaviti s nastupima u motokrosu i utrkama cestovnih motocikala, zadržavanjem homologacije FIM-a (Međunarodna motociklistička federacija), te nastaviti suradnju s dobavljačima dijelova za trkaće motocikle - stoji u priopćenju.

Dosadašnji vozač Suzukija Alvaro Bautista već je potpisao novi ugovor s momčadi Honda Gresini.

Zadnji uspjesi Suzukija u MotoGP-u su pobjeda Chrisa Vermeulena na kišnoj utrci u Francuskoj 2007. godine, te već pomalo zaboravljeni naslov prvaka Kennya Robertsa iz 2000. godine.

Vezane vijesti

Turkish Airlines se povlači iz BH Airlinesa

Turkish Airlines se povlači iz BH Airlinesa

Turski zračni prijevoznik Turkish Airlines povlači se iz partnerstva s bosanskohercegovačkom zrakoplovnom tvrtkom BH Airlines u kojoj je imao 49… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika