18.11.2011. / 14:03

Autor: Nacional.hr

Okupirana banka

Aktivisti iz organizacije Occupy London najavili su kako će otvoriti urede napuštene banke u subotu, koja će nositi naziv Banka ideja

Prizor ispred katedrale St. PaulPrizor ispred katedrale St. PaulProsvjednici iz pokreta Occupy London zauzeli su napuštene poslovne prostore u londonskoj četvrti Hackney, koji su u vlasništvu bankovnog i financijskog giganta UBS-a.

Demonstranti su okupaciju u ulici Sun započeli u četvrtak navečer, mašući transparentima 'povrat javnog posjeda'. Ulica Sun je treće uporište londonskih aktivista, nekolicina je danonoćno smještena u šatorima ispred katedrale St. Paul i na trgu Finsbury.

"Dok je više od 9 000 obitelji izbačeno iz svojih domova u posljednja tri mjeseca zbog nemogućnosti otplate kredita, uzrokovanih recesijom koju su izazvale banke, UBS i ostali financijski giganti ne znaju što bi s velikim napuštenim posjedima. Dok banke preuzimaju domove izbačenih obitelji, javnost treba preuzeti prazne nekretnine banaka. Nadamo se da je ovo prvo u nizu takvih preuzimanja imovine kompanija koje su uništile globalnu ekonomiju", izjavio je prosvjednik Jack Holburn.

Aktivisti iz organizacije Occupy London najavili su kako će otvoriti urede napuštene banke u subotu, koja će nositi naziv Banka ideja. 'Otvorenje' će popratiti raznovrsnim sadržajima , najavljuju i razgovor s brokerom Alessiom Rastanijem, koji je izazvao šok kad je u intervjuu za BBC News u rujnu priznao kako je jedva čekao recesiju i kako je recesija 'prilika' za bogaćenje.

Dodajmo kako je prosvjednicima pred katedralom St. Paul izdana naredba o deložaciji.

Vezane vijesti

Britanska policija uhitila urednike Suna

Britanska policija uhitila urednike Suna

Britanska policija uhitila je u subotu četiri sadašnja i bivša djelatnika lista Sun, najprodavanijeg tabloida medijskog magnata Ruperta Murdocha, i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika