18.11.2011. / 14:07

Autor: Totalsport

Blatter se ispričao, ali ne odstupa već nastavlja "borbu" protiv rasizma

- Ne mogu se povući. Zašto i bih? Kada se suočite s problemom, morate ga riješiti. Odlazak bi bio potpuna suprotnost mome borbenom duhu, karakteru i energiji - rekao je Blatter

Sepp Blatter Sepp Blatter Predsjednik Međunarodne nogometne organizacije (FIFA) Sepp Blatter izjavio je da se ne namjerava povući sa svoje pozicije nakon što je izjavio da bi se rasizam trebao riješiti običnim rukovanjem.

Nakon te izjave na Blattera je krenula lavina kritika među kojima su i one Davida Beckhama i brata nedavno zlostavljane osobe na rasnoj osnovi (Antona) Rija Ferdinanda. Predsjednik FIFA-e se ispričao, ali oštro odbacuje naklapanja da bi se zbog svojih riječi trebao povući sa pozicije.

- Ne mogu se povući. Zašto i bih? Kada se suočite s problemom, morate ga riješiti. Odlazak bi bio potpuna suprotnost mome borbenom duhu, karakteru i energiji - rekao je Blatter za BBC.

Blatter se nakon toga osvrnuo na svoju izjavu, te istaknuo da ne namjerava odustati od svoje borbe za nogomet bez rasizma.

- Učinio sam nešto što nije bilo u redu i sve što mogu reći je da mi je žao svih ljudi koje sam povrijedio. Boli me što sam izazvao takvu reakciju. Moja borba protiv rasizma neće stati zbog ovoga - zaključio je Blatter.

Vezane vijesti

Srbi prosvjedovali u Fifi i Uefi zbog Kosova

Srbi prosvjedovali u Fifi i Uefi zbog Kosova

Nogometni savez Srbije (FŠ) uputio je žestok prosvjed Međunarodnoj nogometnoj federaciji (FIFA) zbog odluke njezina Izvršnog odbora da reprezentaciji… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika