18.11.2011. / 16:43

Autor: Hina , Nacional.hr

Reakcija MOL-a

Bajke o sastanku Sanader-Hernadi

"Zaključak da se dogodilo nešto tajno i ilegalno je realan kao što je realna bajka", ističu u MOL-u i odbacuju te "nevjerojatne optužbe"

Mađarska naftna tvrtka i suvlasnik Ine MOL objavila je u petak da se ništa tajno i ilegalno nije dogodilo na susretu predsjednika uprave te tvrtke Zsolta Hernadija i bivšeg hrvatskog premijera Ive Sanadera u jednom zagrebačkom restoranu, čija je snimka optužujući dokaz protiv Sanadera na suđenju za primanje mita od MOL-a u zamjenu za preuzimanje upravljačkih prava u Ini.

"Iako MOL nije stranka na suđenju, možemo reći da nema ničeg čudnog niti neuobičajenog u činjenici da su se predsjednik uprave MOL Grupe, najvećeg stranog investitora u Hrvatsku, i bivši hrvatski premijer sastali u javnom restoranu u Zagrebu u jesen 2009.", stoji u priopćenju MOL-a.

U toj kompaniji ističu da se Hernadi, kao direktor jedne od najvećih energetskih tvrtki u srednjoj Europi, sastao u posljednjih deset godina s više od 42 premijera.

MOL u priopćenju ocjenjuje da sastanak nije bio tajan jer je Hernadija u restoran dovezao službeni vozač službenim automobilom Ine, a Sanader je stigao u pratnji policajaca i tjelohranitelja te je ručak bio u restoranu na kojem je jasno istaknuto da je pod videonadzorom.

"Zaključak da se dogodilo nešto tajno i ilegalno je realan kao što je realna bajka", ističu u MOL-u i odbacuju te "nevjerojatne optužbe".

"Nije bilo isplata niti bilo kakvog dogovora o isplati s bilo kojim političarem prije, tijekom ili nakon donošenja dioničarskog sporazuma u Ini", zaključuje MOL u priopćenju.

Snimka sastanka Sanadera i Hernadija u jednom zagrebačkom restoranu prikazana je u petak kao dokaz na suđenju bivšem premijeru i predsjedniku HDZ-a optuženom za primanje 10 milijuna eura mita kako bi mađarskoj naftnoj kompaniji omogućio preuzimanje upravljačkih prava u Ini.

U 'nijemoj' četverominutnoj video snimci koja je potom prikazana u sudnici vide se Sanader i Hernadi u razgovoru tijekom kojega bivši premijer i predsjednik uprave MOL-a razmjenjuju papirić na kojem je Sanader prethodno nešto zapisao. Također Sanader se vidi kako iz mobilnog telefona vadi bateriju.

No, nakon što je snimka puštena u sudnici Sanaderova odvjetnica Jadranka Sloković kazala je da se radi o montiranom materijalu. "Integralna snimka, koliko smo mi shvatili ima više od dva sata. Ne radi se o integralnoj snimci na kojoj se može pratiti što se u restoranu zaista dogodilo", kazala je Sloković.

Pojasnila je da bi snimka trebala služiti kao provjera tvrdnji krunskog svjedoka Roberta Ježića koji je USKOK-u ispričao da je prisustvovao početku sastanka, no njega se, kako je ustvrdila, na snimci ne vidi.

Tužiteljica Tamara Laptoš kazala je da je i USKOK nezadovoljan što snimka nije duža, ali da je riječ o jedinom video materijalu Sanadera i Hernadija koji je pronađen u restoranu.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

registracija
15/5/09

Fidelito, 18.11.11. 18:01

Mene samo zanima što se popilo i pojelo. I tko je to platio. I da li su ostavili trinkgeld konobarima. Ako se ovi dvojica budu ponovno sastajali po restoranima bilježim se sa štovanjem kao kušač. Šutit ću ko' riba. Majke mi.


registracija
4/4/11

Bluebird, 18.11.11. 19:58

HDZ & Co (Corumpirani) uskoro placaju za svoje gluposti, a Sanader nek izdrzi jos malo pa ce onda srediti ostalo. (nadam se, superhicka i bjeloglavu)


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika