18.11.2011. / 17:22

Autor: Hina , Nacional.hr

Kardinal o zločinima

Kardinal Vinko Puljić poručio je kako se povjerenje među ljudima može graditi tek prihvaćanjem istine koja ponekad može biti i gorka, rekavši kako onaj tko ne prihvaća istinu nije graditelj mira, nego širitelj zla

Photo: Marko Mrkonjić/PIXSELLPhoto: Marko Mrkonjić/PIXSELLVrhbosanski nadbiskup Vinko Puljić u propovijedi na misi, koju je predvodio na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata u povodu Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991., rekao je kako se nijedan zločin ne može braniti, a da onaj koji se od zločina ne ogradi postaje sudionikom i sukrivcem zločina, što vrijedi i za pojedinca i za zajednicu.

Kardinal Vinko Puljić poručio je kako se povjerenje među ljudima može graditi tek prihvaćanjem istine koja ponekad može biti i gorka, rekavši kako onaj tko ne prihvaća istinu nije graditelj mira, nego širitelj zla.

Europi i međunarodnoj zajednici je zamjerio da nije dovoljno učinila kako bi se spriječilo stradanje nevinih u ratu u Hrvatskoj i BiH, a neki su iz međunarodne zajednice, po njegovu osobnom mišljenju, čak i uživali da se stradanje događa.

Sjećanje na vukovarske žrtve nije huškačka mašinerija, nego čuvanje dostojanstva, rekao je kardinal Puljić.

Svetoj misi, u kojoj su sudjelovali brojni svećenici i biskupi predvođeni đakovačkim i osječkim nadbiskupom i predsjednikom HBK Marinom Srakićem, nazočili su osim brojnih vjernika i predsjednik Hrvatskog sabora Luka Bebić i predsjednica vlade Jadranka Kosor.

Prije mise državna i druga izaslanstva položila su vijence i zapalila svijeće kod spomenika na groblju dok je molitvu za poginule i nestale u srpskoj agresiji na Vukovar predvodio nadbiskup Marin Srakić.

Do groblja sudionici obilježavanja Dana sjećanja na žrtvu Vukovara kojih se danas, po procjeni policije, u Vukovaru okupilo oko 40 tisuća, došli su u koloni sjećanja od vukovarske bolnice u kojoj je održan komemorativni program.

Predsjednik Republike Ivo Josipović odao je počast i žrtvama "Ovčare" položivši vijenac i zapalivši svijeću na mjestu masovne grobnice.

U ime Sabora to je učinio i Luka Bebić, a u ime Vlade Republike Hrvatske izaslanstvo koje predvodio ministar branitelja Tomislav Ivić.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

registracija
26/12/06

capica, 18.11.11. 17:51

Tako je , kardinale. Branitelji su izdani, eno optužnice Siniše Glavaševića. Trebate se ograditi od izdajnika. Javno!


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika