19.11.2011. / 11:06

Autor: Hina

Angelina Jolie glumi avanturisticu Gertrude Bell

Hollywoodskoj glumici Angelini Jolie pripala je uloga britanske avanturistice Gertrude Bell u novom filmu koji priprema produkcijska kuća Ridleya Scotta, piše u petak specijalizirani časopis Hollywood Reporter.

Angelina JolieAngelina JolieHollywoodskoj glumici Angelini Jolie pripala je uloga britanske avanturistice Gertrude Bell u novom filmu koji priprema produkcijska kuća Ridleya Scotta, piše u petak specijalizirani časopis Hollywood Reporter.

Ovaj biografski film koji se snima u produkciji kuće Scott Free, priča je o životu te britanske arheologinje, poliglotkinje i autorice putopisa, koja je s Lawrenceom od Arabije surađivala u određivanju budućih granica Jordana i Iraka.

Tijekom Prvog svjetskog rata Gertrude Bell je radila za britansku obavještajnu službu, a poslije je podupirala arapsku pobunu protiv britanskog carstva te je, zajedno s Lawrenceom od Arabije, ucrtavala granice država na području Mezopotamije.

Scenarij za film je napisao Jeffrey Caine ("Brižni vrtlar", 2005.). Producentska kuća Scott Free, u vlasništvu Ridleyja Scotta i njegova brata Tonyja, zasad nije komentirala ovu informaciju.

Vezane vijesti

Angelina Jolie promaknuta za posebnu izaslanicu UN-a

Angelina Jolie promaknuta za posebnu izaslanicu UN-a

Američka glumica Angelina Jolie, veleposlanica dobre volje Visokog povjereništva UN-a za izbjeglice, promaknuta je za posebnu izaslanicu njegova šefa… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika