19.11.2011. / 12:54

Autor: Hina

Usprkos prosvjedima Benetton počeo reklamnu kampanju

Talijanska tekstilna tvrtka Benetton počela je u subotu, usprkos valu prosvjeda, reklamnu kampanju u domaćem tisku s fotomontažama na kojima se poznate osobe ljube u usta.

Sporna Benettonova reklamaSporna Benettonova reklamaTalijanska tekstilna tvrtka Benetton počela je u subotu, usprkos valu prosvjeda, reklamnu kampanju u domaćem tisku s fotomontažama na kojima se poznate osobe ljube u usta.

Nakon prosvjeda iz kampanje je povučen samo plakat s papom Benediktom XVI. Najtiražniji talijanski dnevni list Corriere della Sera objavio je na dvije stranice fotomontažu na kojoj se ljube američki predsjednik Barack Obama i kineski predsjednik Hu Jintao.

Bijela kuća je još u četvrtak priopćila da se protivi takvoj uporabi fotografije američkog predsjednika.

"Bijela kuća već dugi niz godina vodi politiku kojom ne odobrava uporabu imena i lika predsjednika u komercijalne svrhe", ističe u priopćenju njezin glasnogovornik Eric Schultz.

Drugi talijanski visokotiražni dnevnik La Repubblica također je u subotu objavio na 'duplerici' fotomontažu na kojoj francuski predsjednik Nicolas Sarkozy ljubi njemačku kancelarku Angelu Merkel.

Te fotomontaže, napravljene za Benettonovu novu reklamnu kampanju pod nazivom "UNHATE" ("ne mržnji") u srijedu je u Parizu predstavio zamjenik predsjednika tvrtke Alessandro Benetton.

"To su simbolične snimke - s notom ironične nade i konstruktivne provokacije - koje potiču na razmišljanje o tome kako politika, vjera, ideje, čak i ako su potpuno oprečne, mogu promicati dijalog i prihvaćanje", piše u priopćenju te talijanske tvrtke poznate po svojim provokativnim reklamnim kampanjama.

Benetton je morao povući plakat s Papinim likom koji je u Italiji podigao buru i izazvao oštru reakciju Svete Stolice koja je zaprijetila tužbom.

Vezane vijesti

"Panenka" je slomila Engleze

"Panenka" je slomila Engleze

"Dirigent" talijanske nogometne reprezentacije Andrea Pirlo smatra da je način na koji je izveo jedanaesterac u četvrtfinalu Europskog nogometnog… Više

Komentari

registracija
3/3/11

bljesak4, 19.11.11. 14:51

''Te fotomontaže, napravljene za Benettonovu novu reklamnu kampanju pod nazivom "UNHATE" ("ne mržnji") u srijedu je u Parizu predstavio zamjenik predsjednika tvrtke Alessandro Benetton.''

Užas!
''UNHATE'' (''ne mržnji'')
se izjednačava sa jezikom u usta istospolnom biću.
ili ''ne mržnji'' se izjednačava
sa Da homoseksualnosti.

Do neba vrištajuća glupost !!.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika