19.11.2011. / 13:21

Autor: Hina

'HDZ će proći bolje na izborima nego pokazuju ankete'

HDZ će na izborima proći daleko bolje nego što to pokazuju medijske ankete i najave zadnjih dana, ocijenio je danas novinarima Miroslav Tuđman, koji se na zagrebačkom Trgu bana Josipa Jelačića družio s građanima.

Miroslav TuđmanMiroslav TuđmanHDZ će na izborima proći daleko bolje nego što to pokazuju medijske ankete i najave zadnjih dana, ocijenio je danas novinarima Miroslav Tuđman, koji se na zagrebačkom Trgu bana Josipa Jelačića družio s građanima.

Na novinarski upit jesu li ankete o rejtingu političkih stranaka realne, Tuđman, koji je kandidat HDZ-a u I. izbornoj jedinici, odgovorio je kako je "cijela igra bila takva da se, kada su ankete pokazale da SDP pada a HDZ raste, išlo s pokretanjem istrage protiv HDZ-a". Smatra kako se to tempiralo dan prije raspuštanja Sabora, nakon čega su odmah išle najave kako će Kukuriku koalicija dobiti dvije trećine glasova te iz temelja reformirati Hrvatsku.

"Očigledno da tako nešto nije realno, jer hrvatsko biračko tijelo nije krajnje lijevo kao što je Kukuriku koalicija", rekao je Tuđman.

Upitan kakav izborni rezultat očekuje u svojoj izbornoj jedinici, Tuđman je kazao da je još rano za prognoze, ali, dodao je, iznenađuje velik broj prijavljenih lista, od kojih će neke dobiti, smatra, par stotina glasova.

Na pitanja kako gleda na razdoblje dok je na čelu HDZ-a bio bivši premijer Ivo Sanader, rekao je Sanaderova politika dovela do gubitka HDZ-ova biračkog tijela te da su se sada stvari promijenile.

"Predsjednica HDZ-a Jadranka Kosor najavila je izmjenu stranačkog statuta, unutarstranačku demokratizaciju te vraćanje na politiku prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana obrane nacionalnih interesa. Nakon ulaska Hrvatske u EU samo vlada koja će dosljedno braniti nacionalne interese može biti uspješna", rekao je Tuđman.

Kazao je da je on 2000., kada je počeo proces 'detuđmanizacije', stao u obranu politike HDZ-a koja je stvorila hrvatsku državu. Napomenuo je kako je bio jednako kritičan prema Sanaderovu HDZ-u kao i prema šestočlanoj koaliciji koja je 2000. i započela s tim procesom.

Na druženju s građanima bilo je nazočno i više kandidata HDZ-a za I. izbornu jedinicu.

Vezane vijesti

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko rekao je danas kako aktualna vlast tijekom proteklih šest mjeseci nije napravila ništa korisno za ovaj narod,… Više

Komentari

registracija
6/9/11

Vlaisavljević, 19.11.11. 13:41

Veća mafija od ADZea nije mogla zadesiti nas Hrvate.


registracija
17/6/10

jjkeizerin, 19.11.11. 13:42

Nitko nikada nije, kao sto je to HDZ-u "poslo za rukom'', toliko destabilizirao i ugrozio hrvatske nacionalne interese. Medutim, ekipi sada vec sve vise ''prijeti'' suocavanje sa ''rezultatima'' njihovog viteskog, humanog, casnog, pozrtvovnog i najiskrenije predanog rada u realizaciji Hrvatske drzave i biti sve svijesnijim kakve sve to implikacije bi moglo poprimiti, sigurno ih ne ostavlja vise onako bahato ravnodusnima, zar ne? Za dobrobit hrvatskog covjeka, sve samo nikada vise HDZ!


registracija
10/3/11

maher2206, 19.11.11. 14:00

Dragi profesore, žao mi je što ste se prebaci preko vlastitog dostojanstva i ušli u pakt s zločinačkom organizacijom kojoj ćete samo poslužiti kao reklama. Nažalost potrošit ćete svoj obraz i svoj ugled kao i svoga ćaće na najlošiji rezultat HDZ-a u povijesti.


registracija
11/10/10

agaSovulj, 19.11.11. 14:05

hrvatski nacionalni interesi se najbolje štite standardom koji omogućava pristojan život građana Hrvatske. Bez ikakve dvojbe može se reći da HDZ u tome ne samo da nije uspio, nego je radio upravo suprotno, to jest na štetu običnih ljudi a u svoju korist kao i onih odabranih i podobnih. Zahvaljujući ponajviše politici prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana tu smo gdje jesmo, i teško da će nam biti bolje u doglednoj budućnosti.


registracija
1/3/11

Laudate, 19.11.11. 14:33

Zahvaljujući politici prvog predsjednika Franje Tuđmana imamo suverenu državu Hrvatsku.

Da je bilo po vizijama nekih drugih političara još bismo bili u Jugi.

Nisam u HDZ-u niti bilo kojoj drugoj stranci, ne favoriziram niti jednu od njih i nepristrano prosuđujem.

Smatram da je prvi predsjednik zaslužio bolji tretman.

Tito je stvorio državu, nakon toga pobio 568.000 njenih stanovnika, 3.000.000 progurao kroz zatvor i još uvijek ga mnogi slave. Trideset godina od njegove smrti mnogi još uvijek nemaju hrabrosti pogledati u činjenice i naglas ih reći jer toliki strah je utjeran ljudima za 35 godina njegove vladavine

Kriteriji Tuđmanovih kritičara su jako rastezljivi, ali to više govori o njima nego o njemu.


registracija
28/2/08

lepiaf, 19.11.11. 15:16

marginalan tip u sjeni svoga pokojnog oca, nesto kao Hebrang, no vjerujem ne toliko kontradiktoran i poremecena uma...


registracija
15/8/10

bigred1, 19.11.11. 15:42

mislim da miroslav nije bio u hdz-u već u nekoj drugoj stranci.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Top teme

Izbor urednika