19.11.2011. / 17:19

Autor: Hina

Seljačke udruge u Đakovu izrazile nezadovoljstvo neisplatom poticaja

Na sastanku odbora za udruge koji djeluje pri Hrvatskoj poljoprivrednoj komori (HPK) održanom u Đakovu, na kojemu su se okupili predstavnici desetak seljačkih udruga, izraženo je nezadovoljstvo neisplatom poticaja još od rujna 2010. godine.

Darko GrivičićDarko GrivičićNa sastanku odbora za udruge koji djeluje pri Hrvatskoj poljoprivrednoj komori (HPK) održanom u Đakovu, na kojemu su se okupili predstavnici desetak seljačkih udruga, izraženo je nezadovoljstvo neisplatom poticaja još od rujna 2010. godine.

Okupljeni su poručili da će na rješenju tog problema seljaci inzistirati pred članovima buduće vlade, ma čija ona bila.

Na skupu je izraženo i nezadovoljstvo zbog vladine odluke da se naknada za elemenatrane nepogode poljoprivrednim proizvođačima isplati samo za štete veće od 60 posto jer taj model, smatraju seljaci, unosi podjelu među poljoprivrednike.

"Danas u Đakovu raspravljamo o teškom stanju na hrvatskom selu i svim onim prijevarama koje je prema nama učinila ova vlada te dogovaramo kako da nam se one više ne dogode", rekao je predsjednik HPK Darko Grivičić.

"Neisplata poticaja, ova sramota od naknada za elementarne nepogode je nešto što mi nećemo prihvatiti i s tim će se buduća vlada svakako morati suočiti", rekao je Grivičić dodavši da razgovori s budućom vladom moraju početi odmah na početku mandata.

"U protivnom će doći do velikog nezadovoljstva poljoprivrednika, a mogući su i prosvjedi", rekao je Grivičić. "Bit će to uteg novoj vladi, no oni koji su danas na izbornim listama, toga trebaju biti svjesni", dodao je.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika