19.11.2011. / 19:49

Autor: Hina

Medvedev: Rusko gospodarstvo zdravije od europskog

Ruski predsjednik Dmitri Medvedev u subotu je ocijenio da je unatoč jakoj inflaciji i neprestanom odljevu kapitala rusko gospodarstvo jače od gospodarstava velikog broja zemalja Europske unije suočenih s teškom dužničkom krizom.

Dmitrij MedvedevDmitrij MedvedevRuski predsjednik Dmitri Medvedev u subotu je ocijenio da je unatoč jakoj inflaciji i neprestanom odljevu kapitala rusko gospodarstvo jače od gospodarstava velikog broja zemalja Europske unije suočenih s teškom dužničkom krizom.

"Danas je naše gospodarstvo u cjelini puno homogenije i jače od gospodarstava zemalja Europske unije", ocijenio je, prenose ruske agencije.

Inflacija u Rusiji je pod kontrolom i čak se smanjuje i ove godine će biti sedam posto niža, rekao je Medvedev.

Medvedev je također ocijenio da odljev kapitala iz Rusije koji je ove godine dosegao 64 milijarda dolara, nisu greška vlasti, dok većina analitičara objašnjava manjak ulaganja korupcijom, silnom birokracijom i lošom fiskalnom politikom.

Ruski predsjednik je ocijenio da je potrebno reklamirati Rusiju. "Smatram da treba uložiti energiju i novac u propagandu ruskog gospodarstva", rekao je.

Predsjednik od 2008. Medvedev je odlučio prepustiti svom mentoru Vladimiru Putinu predsjedničku funkciju i sada vodi kampanju za parlamentarne izbore u prosincu. Tijekom cijelog predsjedničkog mandata zalagao se za modernizaciju ruskog gospodarstva i isticao da ga potkapaju korupcija i ovisnost o sirovinama.

Vezane vijesti

Hrvatski gospodarstvenici u pohodu na rusko tržište

Hrvatski gospodarstvenici u pohodu na rusko tržište

Iako je od početka devedesetih Hrvatska s Rusijom potpisala 30-ak međudržavnih ugovora o raznim oblicima suradnje – od gospodarske do obrazovanja i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika