19.11.2011. / 19:56

Autor: Hina

U Bjelovaru istrage u vezi s invalidskim mirovinama

Zbog osnovane sumnje da su počinili kaznena djela udruživanja, primanja i davanja mita, pomaganja u davanju mita te protuzakonitog posredovanja, a povezano sa stjecanjem invalidskih mirovina, Uskok je donio nalog o provedbi istrage protiv 20 hrvatskih državljana, objavljeno je danas na Uskokovim internetskim stranicama.

Foto: IlustracijaFoto: IlustracijaZbog osnovane sumnje da su počinili kaznena djela udruživanja, primanja i davanja mita, pomaganja u davanju mita te protuzakonitog posredovanja, a povezano sa stjecanjem invalidskih mirovina, Uskok je donio nalog o provedbi istrage protiv 20 hrvatskih državljana, objavljeno je danas na Uskokovim internetskim stranicama.

Uskok navodi kako osnovano sumnja da je prvookrivljenik, kao ovlašteni vještak HZMO-a, Područna služba Bjelovar, tijekom 2011. zainteresiranim osobama, za novčanu naknadu, izdavao nalaze i mišljenja o radnoj sposobnosti, na temelju kojih su tim osobama priznavana prava na invalidske mirovine ili mirovine u većem iznosu neovisno o postojanju stvarnih osnova za to.

Prvookrivljenik je okupio i u zajedničko djelovanje povezao drugookrivljenika, trećeookrivljenika, četvrtookrivljenika, petookrivljenika i šestookrivljenika koji su, kako se navodi, sukladno prethodnom dogovoru, uz novčanu naknadu, pronalazili osobe zainteresirane za takvo stjecanje ili uvećanje invalidske mirovine te kontaktirali s tim osobama, upućivali ih na prikupljanje potrebnu dokumentaciju i ugovarali im sastanke s prvookrivljenikom.

Uskok ističe kako su od ostalih okrivljenika preuzimali zatraženi novac i dogovoreni iznos predavali prvookrivljeniku, koji je nakon preuzimanja novca izdavao dogovorene nalaze i mišljenja.

USKOK je sucu istrage Županijskoga suda u Zagrebu predložio određivanje istražnog zatvora protiv trojice okrivljenika.

Uskok je već ranije osumnjičio skupinu liječnika iz Zagreba za prijevare s invalidskim mirovinama, a u Varaždinu s policijom je započeo opsežno istraživanje sumnjivih invalidskih mirovina.

Vezane vijesti

'Fiolićev iskaz nije došao iz USKOK-a'

'Fiolićev iskaz nije došao iz USKOK-a'

USKOK je danas kao neistinite odbacio navode objavljene u medijima po kojima je Državno odvjetništvo plasiralo u javnost informaciju iz navodnog… Više

Komentari

registracija
19/11/11

mirnamirna, 19.11.11. 20:22

imamo 250000 lažnih branitelja x 5000 kuna mjesečno je 1.250.000.000, godišnje15 milijardi kuna!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1


registracija
13/9/08

annex, 19.11.11. 22:15

NE KUPUJE VEČERNJI LIST. NJIHOV PORTAL BRIŠE SVE KOMENTARE KOJI NE VELIČAJU LIK I DIJELO JADRANKE KOSOR. NJIHOV ADMINISTRATOR JE HDZ-OV I MOGUĆE KARAMARKOV ČOVJEK I VALJDA VAM JE JASNO ŠTO SAM MISLIO REĆI. MENE SU OBRISALI IAKO NISAM NIKOGA VRIJEĐAO, NISAM PSOVAO, NISAM NI NA KOJI NAČIN OGRIJEŠIO SE O PRAVILA KOMENTIRANJA, NO NISAM BIO NAKLON HDZ-U I JADRANKI KOSOR. DAPAČE, PUSTIO SAM PJESMU, KOJA JE POLITIČKA RIMA I KAO TAKVA VALJDA NIJE TERORISTIČKI AKT, VEĆ LITERARNO DIJELO, NO NIJE HIMNA HDZ-A. I DA, NISAM JEDINI I TO JE PRAKSA VEČERNJEG.HR. TAKAV IM JE I TISKANI DIO, PA PREPORUČAM, NE KUPUJTE VEČERNJI LIST I BOJKOTIRAJTE VEČERNJI.HR DOK NE DAJU SLOBODU GOVORA. DA SLOBODU GOVORA, A NE SLOBODU HDZ-A.


registracija
30/6/09

jebivjetar, 19.11.11. 23:05

Da te uvjerim da nije tako ! Evo: Jeb.. i Karamarka i Jadranku Kosor iHDZ u dupe lopovsko ! Eto, vidiš ! Večernjak su samo tiskovina koja živi od tuđe muke i boleštine ! Poštena novina ko i sve druge u lijepoj našoj lopovskoj opljačkanoj državi !


registracija
1/3/11

Laudate, 20.11.11. 13:43

25.000 lažnih branitelja ne zvuči dovoljno jako i zato mirnamirna kaže 250.000. A ja kažem i to je malo, ljepše zvuči 2,500.000.
Prosječna mirovina je tri puta manja od navedene. Slažem se zvučnije je 5000 od 1500 Kn.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika