19.11.2011. / 20:14

Autor: Hina

Kina najavila da će "ojačati" fleksibilnost juana

Kina će tečaj juana učiniti fleksibilnijim u oba smjera, a nedavne reforme kojima je pokušala svoju valutu učiniti više tržišno orijentiranom počele su ostvarivati i rezultate, rekao je u subotu premijer Wen Jiabao.

Wen JiabaoWen JiabaoKina će tečaj juana učiniti fleksibilnijim u oba smjera, a nedavne reforme kojima je pokušala svoju valutu učiniti više tržišno orijentiranom počele su ostvarivati i rezultate, rekao je u subotu premijer Wen Jiabao.

Njegova izjava vjerojatno nije signal da će se odmah proširiti dnevni opseg trgovine juanom, ali pokazuju da Peking kani uvesti dvosmjernu fluktuaciju juana kako bi ublažio očekivanja da bi juan mogao samo rasti.

"Kina će nastaviti motriti kretanje juana... I pojačat će njegovu fleksibilnost u oba smjera", rekao je premijer u večernjim vijestima na državnoj televiziji CCTCV-u.

Wen je i američkom predsjedniku Baracku Obami rekao da je trgovinska neravnoteža između dviju zemalja strukturni problem te da je održavanje zdrava razvoja bilateralne trgovine nužno za obje zemlje i za svijet, kaže CCTV.

Vezane vijesti

Kineski apel Europi

Kineski apel Europi

Zemlje eurozone koje su zaglibile u dužničku krizu "moraju još više imati na umu da su na istom brodu", ocijenila je u subotu agencija Xinhua, uoči… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika