20.11.2011. / 09:48

Autor: Hina

U sukobu u Kairu poginuo prosvjednik

U sukobu prosvjednika i policije na kairskom trgu Tahrir u subotu poginula je najmanje jedna osoba, a više od 650 ih je ozlijeđeno, nepunih deset dana prije održavanja prvih parlamentarnih izbora u zemlji nakon pada predsjednika Hosnija Mubaraka.

Trg Tahrir i dalje je središnje mjesto okupljanja i sukobaTrg Tahrir i dalje je središnje mjesto okupljanja i sukobaU sukobu prosvjednika i policije na kairskom trgu Tahrir u subotu poginula je najmanje jedna osoba, a više od 650 ih je ozlijeđeno, nepunih deset dana prije održavanja prvih parlamentarnih izbora u zemlji nakon pada predsjednika Hosnija Mubaraka.

Prema riječima glasnogovornika ministarstva zdravstva, koje prenosi državna novinska agencija MENA, poginuo je 23-godišnji prosvjednik, a ozlijeđeno je 676 osoba.

Do sukoba je došlo nakon što je policija srušila šatore stotinjak prosvjednika koji su noć proveli na trgu nakon velikog prosvjeda održanog u petak. Prosvjednici su pripadnike interventnih policijskih snaga gađali kamenjem i drugim predmetima, a policija je odgovorila gumenim mecima i suzavcem.

Jedno policijsko vozilo je zapaljeno, a prosvjednici su izvikivali slogane protiv Vrhovnoga vijeća oružanih snaga koje je na vlasti otkad je 22. veljače smijenjen Mubarak.

Vezane vijesti

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Više od 40 ljudi, među kojima više od 20 pripadnika kosovske policije, ozlijeđeno je u četvrtak ujutru u sukobu skupine srbijanskih građana i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika