20.11.2011. / 18:41

Autor: Hina

Berlusconi uvjetuje potporu Montijevoj vladi

Bivši talijanski premijer Silvio Berlusconi u nedjelju je rekao da vlada Marija Montija možda neće izdržati do izbora u 2013. bude li se zalagala za reforme kojima se protivi Berlusconijeva stranka desnoga centra.

Silvio BerlusconiSilvio BerlusconiBivši talijanski premijer Silvio Berlusconi u nedjelju je rekao da vlada Marija Montija možda neće izdržati do izbora u 2013. bude li se zalagala za reforme kojima se protivi Berlusconijeva stranka desnoga centra.

Berlusconi je bio prisiljen povući se prošli vikend jer se talijanska financijska kriza počela otimati nadzoru, ali i dalje je moćna politička sila jer je njegova stranka PDL najjača u parlamentu.

Novi je premijer pristao na jedan Berlusconijev zahtjev i u nazočnosti predsjednika države obećao da se neće kandidirati na izvorima, rekao je Berlusconi za Corriere della Sera.

"Monti mora i nas slušati. PDL je najveća stranka u parlamentu i bit će važan orijentir novoj vladi", rekao je bivši premijer.

"Monti mora dogurati do 2013. Naravno, poduzme li Monti mjere koje budu protiv stranaka koje ga podupiru, na primjer, uvede li dodatne poreze na imovinu, neće moći dalje".

Mario Monti je premijer i ministar gospodarstva. Najavio je niz reforma kojima bi sredio javne financije i rekao kako želi ukupni porezni teret premjestiti s cijene rada na imovinu i potrošnju.

Vezane vijesti

Janša s Montijem o krizi eurozone pred summit EU-a

Janša s Montijem o krizi eurozone pred summit EU-a

Slovenski premijer Janez Janša razgovarao je u utorak prilikom radnog posjeta Italiji s talijanskim premijerom Mariom Montijem o naporima za rješenje… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika