20.11.2011. / 19:00

Autor: Hina

'BiH je pacijent kojeg na životu održava međunarodna zajednica'

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik ocijenio je u nedjelju u povodu obilježavanja 16. godišnjice Daytonskog sporazuma da se Bosna i Hercegovina održava samo pod međunarodnim pritiskom upozorivši da bošnjački političari nastoje ostvariti prevlast nad Hrvatima i Srbima zahvaljujući svojoj brojčanoj premoći.

Milorad DodikMilorad DodikPredsjednik Republike Srpske Milorad Dodik ocijenio je u nedjelju u povodu obilježavanja 16. godišnjice Daytonskog sporazuma da se Bosna i Hercegovina održava samo pod međunarodnim pritiskom upozorivši da bošnjački političari nastoje ostvariti prevlast nad Hrvatima i Srbima zahvaljujući svojoj brojčanoj premoći.

"BiH je pacijent koji se održava s potporom međunarodne zajednice. U BiH imamo malo stvari koje povezuju zemlju, te činjenice se mogu vidjeti svugdje", rekao je Dodik kako ga prenose mediji uoči sutrašnje obljetnice postizanja sporazuma o miru u Daytonu.

Dodao je da Republika Srpska želi ojačati svoju autonomiju te se vratiti izvornom Daytonskom sporazumu koji su promijenili bivši visoki predstavnici u korist države a na štetu entiteta.

To je po riječima predsjednika Republike Srpske dovelo do pokušaja razgradnje Daytonskog sporazuma od strane stranaca i većinskih Bošnjaka.

"Bošnjaci vjeruju da čine više od 50 posto stanovništva u BiH i na temelju toga traže da i njihovo sudjelovanje u tijelima vlasti BiH bude preko 50 posto", rekao je Dodik.

Dodao je da predstavnici srpskih stranaka neće dopustiti dominaciju Bošnjaka nad Srbima i Hrvatima zahvaljujući njihovoj brojnosti.

Na promjenama odredaba mirovnog sporazuma koji su 21. studenoga 1995. u američkoj vojnoj bazi Wright-Patterson kod Daytona u američkoj državi Ohio potpisali predsjednici Hrvatske Franjo Tuđman, BiH Alija Izetbegović i Srbije Slobodan Milošević inzistiraju hrvatski i bošnjački političari u BiH, a u Republici Srpskoj je sutra tim povodom neradni dan.

Vezane vijesti

Branku Lustigu počasno Srce Sarajeva

Branku Lustigu počasno Srce Sarajeva

Istaknuti filmski umjetnik Banko Lustig dobitnik je počasne nagrade Srce Sarajeva, koju i ove godine dodjeljuje Sarajevo Film Festival (SFF),… Više

Komentari

registracija
12/12/10

Klarens, 21.11.11. 05:31

Tropapkari
..........................
Nikad nechete ostvariti
..................................
Svoj podli san !!!


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika