21.11.2011. / 07:40

Autor: Hina

Janša i dalje favorit prijevremenih izbora

Najviše glasova na prijevremenim parlamentarnim izborima u Sloveniji 4. prosinca osvojit će Slovenska demokratska stranka (SDS) koju vodi bivši premijer Janez Janša, na drugom je mjestu stranka Pozitivna Slovenija ljubljanskog gradonačelnika Zorana Jankovića, a na trećem mjestu je - s velikim padom u odnosu na ranija ispitivanja - Građanska lista nekadašnjeg Janšinog ministra za javnu upravu Gregora Viranta, pokazale su dvije u nedjelju objavljene ankete.

Janez JanšaJanez JanšaNajviše glasova na prijevremenim parlamentarnim izborima u Sloveniji 4. prosinca osvojit će Slovenska demokratska stranka (SDS) koju vodi bivši premijer Janez Janša, na drugom je mjestu stranka Pozitivna Slovenija ljubljanskog gradonačelnika Zorana Jankovića, a na trećem mjestu je - s velikim padom u odnosu na ranija ispitivanja - Građanska lista nekadašnjeg Janšinog ministra za javnu upravu Gregora Viranta, pokazale su dvije u nedjelju objavljene ankete.

Prema anketi agencije Mediana za Slovensku televiziju za Janšin SDS glasovalo bi 27 posto, za Jankovićevu 19, a za Virantovu 14 posto ispitanika. Virantova stranka u anketi je izgubila šest posto potpore birača u odnosu na prethodno ispitivanje iste agencije, dok su Janša i Janković uglavnom zadržali prijašnju poziciju.

Mediana je telefonsku anketu provela između 14. i 17. studenog na 609 ispitanika.

Prema anketi koju je za televizijsku postaju POP TV i dnevni list "Dnevnik" obavila agencija Ninamedia, Janšina bi stranka na izborima dobila 30,8 posto glasova, slijedi Jankovićeva stranka s nešto manje od 20 posto, dok je na trećem mjestu sa 13,6 posto Virantova.

Telefonsku anketu na 1000 ispitanika agencija Ninamedia je za "Dnevnik" i POP-TV provela između 16. i 18. studenoga.

Vezane vijesti

Janšina stranka ima najveću potporu slovenskih birača

Janšina stranka ima najveću potporu slovenskih birača

Slovenska demokratska stranka (SDS) koju vodi premijer Janez Janša trenutačno ima najveću potporu slovenskih birača, a na drugom i trećem mjestu su… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika