21.11.2011. / 12:32

Autor: Totalsport

Nadal: Bit će mi jako teško protiv Federera

Imao sam puno sreće na kraju i jako mi je drago da sam dobio meč - rekao je 25-godišnji Španjolac

Rafael NadalRafael NadalDrugi svjetski tenisač, Španjolac Rafael Nadal, osvrnuo se na svoj prvi nastup na ATP Finalsu u Londonu i tešku pobjedu nad Amerikancem Mardyjem Fishom, te najavio sljedeći okršaj protiv svog najvećeg rivala, Švicarca Rogera Federera.

Nadal je pobijedio Fisha 6-2, 3-6, 7-6(3) nakon dva sata i 53 minute igre. Meč je završio pola sata prije ponoći po lokalnom vremenu. Nadalu je ovo bio prvi nastup nakon ATP turnira u Šangaju, na kojem je ispao već u osmini finala od Nijemca Floriana Mayera. Protiv Fisha je upisao osmu pobjedu u devetom srazu.

- Ova pobjeda vrlo mi je važna zbog samopouzdanja i pozitivnog osjećaja. Mislim da sam prvi set odigrao jako dobro. U drugom setu sam u drugom gemu pri vodstvu 40-15 napravio veliku pogrešku. To je Mardyju dalo poticaj i nakon toga je zaigrao s puno više samopouzdanja. Meč je nakon toga bio potpuno otvoren, u trećem setu je bilo uspona i padova. Imao sam puno sreće na kraju i jako mi je drago da sam dobio meč - rekao je 25-godišnji Španjolac, koji je zadnju od 46 titula u karijeri proslavio još na Roland Garrosu.

Nadal nikada nije bio pobjednik završnog turnira osmorice najbljih tenisača svijeta. Lani je prvi puta stigao do finala, u kojem ga je u tri seta svladao peterostruki pobjednik, Švicarac Roger Federer.

Upravo će protiv Federera Nadal odigrati drugi meč u B skupini. Švicarac je u prvom dvoboju svladao Francuza Jo-Wilfried Tsongu 6-2, 2-6, 6-4, te nastavio pobjedničku seriju. Prije Londona je osvajao naslove pobjednika u Baselu i na posljednjem Masters 1000 turniru sezone u Parizu.

Nadal protiv Federera ima 17-8 u karijeri. Ove godine sastali su se tri puta. Sva tri meča, u Miamiju, Madridu i na Roland Garrosu, dobio je ljevoruki Španjolac.

- Dvoboj protiv Rogera bit će veliki izazov za mene. On igra fantastično, osvojio je dva turnira zaredom i pobijedio je Tsongu ovdje u prvom meču. Očekujem jako težak meč - najavio je Nadal.

Vezane vijesti

ATP Halle: Ugodan start za Nadala i Federera

ATP Halle: Ugodan start za Nadala i Federera

Drugi i treći tenisač na svijetu, Španjolac Rafael Nadal i Švicarac Roger Federer, startali su s pobjedama prvog tjedna održavanja ATP turnira na… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika