Objavljeno u Nacionalu br. 836, 2011-11-22

Autor: Marko Biočina

Osoba tjedna - Lazar Grujić

Umirovljenik (?)

Grujiću na osobnoj razini uistinu treba uvažiti presumpciju nevinosti, no njegov slučaj na simboličkoj razini zapravo je reprezentativni izdanak hrvatskog društvenog sistema, u kojem je cilj svakog oblika javnog djelovanja isključivo stjecanje i očuvanje materijalnih privilegija, lišeno bilo kakve principjelnost

Lazar GrujićLazar GrujićPostoji li jezgrovitiji opis trenutne patologije hrvatskog društva od toga da se na izborima kao zastupnik prava umirovljenika kandidira čovjek koji je lažni umirovljenik? Vjerojatno ne, no upravo po tome mogao bi biti zapamćen Lazar Grujić, šef Bloka umirovljenici zajedno i koalicijski partner Ljube Jurčića, dokažu li mu se sumnje o tome da je nezakonito 1993. godine dobio invalidsku mirovinu u aranžmanu sad već zloglasnog dr. Drage Rubala.

Grujić je, naravno, sve optužbe odmah odbacio, bagatelizirao težinu cijelog slučaja, okrivio političke protivnike za podmetanja i najavio povlačenje ako mu se dokaže krivnja. Grujiću na osobnoj razini uistinu treba uvažiti presumpciju nevinosti, no njegov slučaj na simboličkoj razini zapravo je reprezentativni izdanak hrvatskog društvenog sistema, u kojem je cilj svakog oblika javnog djelovanja isključivo stjecanje i očuvanje materijalnih privilegija, lišeno bilo kakve principjelnosti.

Temeljem toga, najveći borci za prava branitelja su lažni branitelji, najveći borci za prava invalida lažni invalidi, a najveći borci protiv komunizma - bivši komunisti. Takav sustav privilegiranih kasta do vrhunca je doveo Ivo Sanader, samo zato da bi krahirao izbijanjem globalne krize kad je nestalo njegovog ključnog pogonskog goriva - novca. Dijelovi tog korupcijskog aparata, sumnja se, bili su i doktor Rubala i pacijent Grujić, no do pravomoćnog rješenja vjerojatno će proći još dugo.

Grujić bi u međuvremenu mogao postati i saborski zastupnik, 100-postotnom invaliditetu unatoč. Očito, ono što ga čini nesposobnim za rad u poljoprivredi ne utječe na njegovu sposobnost bavljenja politikom. Da li to nekoga čudi?

Komentari

registracija
30/11/10

jato, 22.11.11. 07:13

Kod nas poštenja nije bilo,nema i neće biti, sve bitanga do bitange kako u policiji tako u društvu.


registracija
5/10/10

zvuk958, 22.11.11. 07:29

E moj narode, koliko takvih u Hrvatskoj ima. Ja ih mogu nabrojati barem petero!!!


registracija
5/5/10

katlin, 22.11.11. 07:42

Joj kak ste zlobni. Čovjek je '93 bio 100% invalid i otišao u invalidsku mirovinu, a u međuvremenu je ozdravio jer je medicina napredovala pa danas veselo trči u pravcu Sabora. Samo što nitko nije kontrolirao to ozdravljenje dok se konačno, nakon 30 godina marifetluka Rubala nije stavio u zatvor.
U tekstu nedostaje da Hrvatska ima više od 250.000 invalida, skoro 30% umirovljenika ima invalidske mirovine dok se svijetu to kreće do 6-8%.


registracija
7/7/11

gadovi, 22.11.11. 07:59

"Očito, ono što ga čini nesposobnim za rad u poljoprivredi ne utječe na njegovu sposobnost bavljenja politikom - 100-postotnom invaliditetu unatoč"

Pa koliko takvih ima već u saboru? npr. čuveni okučanski šerif, saborski zastupnik, gosp Bilonjić. Ali koga to briga.


registracija
23/10/09

spinner, 22.11.11. 08:26

jebiga, dovoljno je vidjeti mu dijagnozu s kojom je dobio 100% invaliditet. danas nitko s tom dijagnozom ne može dobiti ni 30% a kamoli penziju.
jebe ga kičma, vrat i ima psihički poremećaj, nekakvu opsesivnost... kaj misliš...


registracija
15/8/09

vergilia, 22.11.11. 20:16

Meni čovjek stvarno izgleda bolestan.


registracija
25/6/10

vidra, 22.11.11. 20:52

Čudno, jako čudno. Moje bolesti (iste kao njegove) samo napreduju, a ne da se tegobe smanje pa i nestanu kao njemu. Sad bi čak mogao i u Sabor. Hrelja ga je dobro i na vrijeme prokužio, pa je naglavačke otišao iz HSU.


registracija
2/1/11

prohujalo, 23.11.11. 06:17

nista se ne mijenja......kod nas je postalo pravilo(nasljedna osobina komunizma_ako imas vezu dobit ces sve, ako nemas ko ti je kriv.......a vladajuca stranka je dobar ucenik ucitelja.....laz i samo laz......istina je negdje u zapecku......koju samo koristimo kad laz trebamo prikazati kao istinu.....
PS ne pricam na pamet.....sve sam osjetila na vlastitoj kozi.......isamu sebe pitam DOKLE......uvjerena sam da se masa postenih pita ista........
KONACAN EPILOG-LUD I POSTEN SU ISTO......razmislimo o tome jer to je nasa svakodnevnica vec 20-etak godina.....????????


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika