22.11.2011. / 09:27

Autor: Hina , Nacional.hr

Seljak u Zadru

Friščićev mletački zločin nad Velebitom

"Neki bi Hrvatske šume dali u koncesiju. Zamislite 40 posto hrvatskog teritorija dali bi strancima, pa za nekoliko godina naše bi šume izgledale kao Velebit za vrijeme Mletačke Republike. HSS to neće dopustiti", poručio je Friščić

photo: Goran Stanzl/PIXSELL (arhiva)photo: Goran Stanzl/PIXSELL (arhiva)Predstavljajući sinoć u Zadru stranački program i kandidate HSS-a za IX. izbornu jedinicu, predsjednik stranke Josip Friščić je izjavio da se ta stranka protivi davanju autocesta, voda i šuma u koncesije jer kako je rekao, vidimo kako je Velebit gol nakon što su ga Mlečani imali u koncesiji.

"Neki bi Hrvatske šume dali u koncesiju. Zamislite 40 posto hrvatskog teritorija dali bi strancima, pa za nekoliko godina naše bi šume izgledale kao Velebit za vrijeme Mletačke Republike. HSS to neće dopustiti", poručio je Friščić, te dodao da jednako tako protiv koncesija na autoceste i vode. Kako je rekao, HSS je 107 godina na hrvatskoj političkoj sceni i u svim složenim situacijama ta je stranka bila spremna preuzeti odgovornost i ponuditi rješenja.

Friščić je ocijenio, da bez obzira na to što politički suparnici govore kako HSS neće prijeći izborni prag to se neće dogoditi. U prvoj anketi krenuli smo s 0,5 posto, a prema zadnjoj anketi u IX. izbornoj jedinici HSS će sigurno imati jednog saborskog zastupnika, rekao je.

Friščić je predstavio program HSS-a “Pet + pravedan razvoj” koji se sastoji od pet točaka: Obitelj kao temelj društva, pravedni razvoj svih hrvatskih regija, turizam na modelima novog razvoja, zaštita okoliša na modelu zelene ekonomije te jačanje hrvatskog sela i očuvanje hrvatskih prirodnih sirovina bogatstva

Nazočnima na predstavljanju obratio se i nositelj HSS-ove liste u IX. izbornoj jedinici, šibensko-kninski dožupan Zoran Smolić.

"HSS tijekom godina nije poklekao ni lijevim, ni desnim opcijama i uspjeli smo očuvati bit hrvatskoga naroda a to je biti svoj na svome, štititi obitelj i domovinu", poručio je Smolić i dodao da danas vlada opća pomutnja na političkoj sceni te da mnogi tvrde da je politika za lopove i prevarante, a da hrvatski narod nije dostojan politike i svoje države.

"Ako ponovno izgubimo samostalnost nećemo valjda ponovno čekati još tisuću godina", rekao je Smolić te poručio da HSS ima povijesnu odgovornost upravljati ovom državom i osigurati jednakopravan status Hrvatske u Europskoj uniji.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

registracija
9/5/10

lolobrigita, 22.11.11. 15:52

Ne damo ZERP....pardon,to je bio slogan HSS-a u prošloj kampanji.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Top teme

Izbor urednika