22.11.2011. / 10:28

Autor: Totalsport

Tottenham uvjerljiv, Redknapp se vratio na klupu

Hrvatski reprezentativac Luka Modrić sjajno je dirigirao igrom "spursa" do 90. minute kada ga je povratnik na klupu Harry Redknapp povukao s travnjaka

Igrači TottenhamaIgrači TottenhamaU posljednjoj utakmici 12. kola engleskog nogometnog prvenstva Tottenham je s 2-0 na White Hart Laneu savladao Aston Villu i izbio na treće mjesto premierligaške ljestvice.

Do četvrte ovosezonske domaće i osme pobjede ukupno "spursi" su došli dvama golovima togoanskog napadača Emmanuela Adebayora. Oba je bivši igrač Arsenala i Manchester Cityja zabio u prvom poluvremenu, u 14. i 40. minuti.

Kod oba gola Adebayoru je asistirao Velšanin Gareth Bale. Prvog je zabio lijepim volejem s ruba peterca, a drugog sa same gol-crte nakon što Baleovo ubacivanje s lijeve strane nisu uspjeli zaustaviti niti Villin branič James Collins niti vratar Shay Given. Bili su to Adebayoru četvrti i peti ovosezonski prvenstveni gol kojima je prekinuo premierligaški post dug šest utakmica.

Hrvatski reprezentativac Luka Modrić sjajno je dirigirao igrom "spursa" do 90. minute kada ga je povratnik na klupu Harry Redknapp povukao s travnjaka. Modrić je bio jedini hrvatski predstavnik londonskog sastava u ovom susretu (Ćorluka i Kranjčar nisu bili u kadru), a posebno se istaknuo lijepim asistencijama u 39., odnosno 52. minuti koje Bale i Adebayor kasnije nisu uspjeli pretvoriti u gol.

Redknapp se vratio na dužnost nakon što je prethodno propustio voditi dvije utakmice (protiv Rubina u Europa ligi i Fulhama u Premiershipu) zbog rutinskog srčanog operativnog zahvata.

Premiership, 12. kolo:

Tottenham - Aston Villa 2-0 (Adebayor 14, 40)

Redoslijed: 1. Manchester City 34, 2. Manchester United 29, 3. Tottenham 25 (-1), 4. Newcastle 25, 5. Chelsea 22, 6. Liverpool 22, 7. Arsenal 22...

Vezane vijesti

Di Matteo potpisao dvogodišnji ugovor s Chelseajem

Di Matteo potpisao dvogodišnji ugovor s Chelseajem

Europski nogometni prvak Chelsea potvrdio je u srijedu da je imenovao talijanskog stručnjaka Roberta Di Mattea svojim trajnim menadžerom. Di Matteo… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika