22.11.2011. / 10:54

Autor: Totalsport

Boston minimalno do devete uzastopne pobjede

U prvoj utakmici, nakon više od 300 dana pauze zbog potresa mozga koji je zaradio prošle sezone, za Pittsburgh Penguinse Crosby je postigao dva gola i podijelio dvije asistencije u domaćoj pobjedi svoje momčadi protiv New York Islandersa 5-0

Hokejaši Boston BruinsaHokejaši Boston BruinsaNakon više od 10 mjeseci bez hokeja (potres mozga) na led najjače lige svijeta (NHL) vratio se Kanađanin Sidney Crosby.

U prvoj utakmici, nakon više od 300 dana pauze zbog potresa mozga koji je zaradio prošle sezone, za Pittsburgh Penguinse Crosby je postigao dva gola i podijelio dvije asistencije u domaćoj pobjedi svoje momčadi protiv New York Islandersa 5-0. Nakon utakmice suigrač Pascal Dupuis uzviknuo je: Sidney Crosby is back (se vratio)!

Penguinsi su ovom pobjedom prekinuli niz od dva uzastopna poraza (Florida i Tampa Bay), te se vratili na vrh Istočne konferencije.

Aktualni prvaci Boston Bruinsi i dalje marširaju. U noći s ponedjeljka na utorak pobijedili su kao gosti hokejaše Montreal Canadiensa s minimalnih 1-0. Golman prvaka, Tim Thomas, zaustavio je 33 udarca upućena prema njegovim vratima, te uvelike pomogao Bruinsima da dođu do devete uzastopne pobjede. Jedini pogodak na utakmici postigao je Andrew Ference i to u prvoj trećini.

Bostonu je ovo ipak drugi najduži niz pobjeda s obzirom da su u sezoni 2008/2009 imali seriju od njih 10.

Washington Capitalsi prekinuli su crni niz od četiri uzastopna, odnosno šest od sedam, poraza savladavši na svom ledu Phoenix Coyotese s 4-3. Trener Capitalsa Bruce Boudreau je upisao svoju 200. pobjedu na klupi, koju je preuzeo 2007. godine kada je klub uručio otkaz Glenu Hansonu i to na, kako ironično, Dan zahvalnosti.

Hokejaši Dallas Starsa su također prekinuli crni niz poraza (pet) svladavši u svojoj areni Edmonton Oilerse 4-1. Toby Petersen, Steve Ott, Michael Ryder i Radek Dvorak bili su strijelci za Starse, dok je jedini pogodak za goste postigao "rookie" Ryan Nugent-Hopkins, kojem je to ujedno bio i osmi gol sezone.

NHL liga, ponedjeljak:

Columbus - Calgary 4-1

Pittsburgh - NY Islanders 5-0

Washington - Phoenix 4-3

Philadelphia - Carolina 2-4

Florida - New Jersey 4-3

Montreal - Boston 0-1

Dallas - Edmonton 4-1

Vezane vijesti

NHL: Kingsi na pobjedu od Stanley Cupa

NHL: Kingsi na pobjedu od Stanley Cupa

Hokejaši Los Angeles Kingsa u trećoj su utakmici finalne serije NHL doigravanja, prvoj na svom ledu, u Staples Centeru, pobijedili New Jersey Devilse… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika