22.11.2011. / 11:17

Autor: Totalsport

Steveu Mullingsu doživotni izgon iz sporta

- Jednoglasno smo odlučili da se Steveu Mullingsu doživotno zabranjuje bavljenje bilo kojim sportom - objavio je predsjedavajući Disciplinske komisije Lennox Gayle

Steve MullingsSteve MullingsJamajčanskom atletičaru Steveu Mullingsu (28) doživotno je zabranjeno bavljenje sportom nakon što je u lipnju na nacionalnom prvenstvu bio pozitivan na nedopuštenu supstancu furosemid.

Očekivanu je odluku u ponedjeljak donijela tročlana Disciplinska komisija Jamajčanske antidopinške agencije (JADCO).

- Jednoglasno smo odlučili da se Steveu Mullingsu doživotno zabranjuje bavljenje bilo kojim sportom - objavio je predsjedavajući Disciplinske komisije Lennox Gayle.

Mullings je prošli četvrtak nakon saslušanja proglašen krivim, tako da je doživotna kazna praktički postala neizbježna budući da je 2004. već bio suspendiran na dvije godine zbog korištenja dopinga.

S vremenom 9.80 sekundi Mullings je držao četvrti rezultat na 100 metara ove godine u svijetu što će, dakako, sada biti poništeno, baš kao i njegov naslov jamajčanskog prvaka na 200 metara. Najveći uspjeh u karijeri Mullings je ostvario prije dvije godine na Svjetskom prvenstvu u Berlinu gdje je s jamajčanskom štafetom osvojio zlato na 4x100 metara.

Vezane vijesti

USADA optužila Armstronga za sustavno dopingiranje

USADA optužila Armstronga za sustavno dopingiranje

Američka antidopinška agencija (USADA) službeno je u srijedu podigla optužnicu protiv sedmerostrukog pobjednika Tour de Francea Lancea Armstronga… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika