22.11.2011. / 11:46

Autor: Totalsport

Bin Hammam uložio žalbu CAS-u

FIFA je doživotno suspendirala 62-godišnjeg Mohameda bin Hammama u srpnju nakon što ga je proglasila krivim za pokušaj kupovine glasova tijekom kampanje za izbor predsjednika krovne svjetske nogometne organizacije

Mohamed bin Hammam Mohamed bin Hammam Prema očekivanjima, Mohammed bin Hammam uložio je žalbu CAS-u, Međunarodnom sportskom sudu u Lausannei, na doživotni izgon iz nogometa od strane Međunarodne nogometne federacije (FIFA).

Najviši sportski sud potvrdio je da je primio žalbu katarskog poduzetnika, a datum saslušanja još nije određen.

FIFA je doživotno suspendirala 62-godišnjeg Mohameda bin Hammama u srpnju nakon što ga je proglasila krivim za pokušaj kupovine glasova tijekom kampanje za izbor predsjednika krovne svjetske nogometne organizacije.

FIFA-ina Istražna komisija je utvrdila kako je predsjednik Azijske nogometne federacije pokušao podmititi dužnosnike saveza karipskih zemalja sa 40.000 dolara kako bi mu dali glas na izborima na kojima je trebao biti jedini protukandidat aktualnom predsjedniku Seppu Blatteru.

Bin Hammam se, međutim, nakon izbijanja afere povukao iz utrke, a Blatter je dobio novi mandat na čelu FIFA-e.

Vezane vijesti

Srbi prosvjedovali u Fifi i Uefi zbog Kosova

Srbi prosvjedovali u Fifi i Uefi zbog Kosova

Nogometni savez Srbije (FŠ) uputio je žestok prosvjed Međunarodnoj nogometnoj federaciji (FIFA) zbog odluke njezina Izvršnog odbora da reprezentaciji… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika