22.11.2011. / 12:52

Autor: Nacional.hr

1. susret Organizatora kulturno-turističkih manifestacija u Hrvatskoj

Ovaj Susret početak je još jednog velikog projekta, Festivala turističkih manifestacija - SVI zaJEDNO - HRVATSKO NAJ koji je planiran slijedeće godine u Zagrebu

Organizatori će se okupiti u Zagrebu (Foto: Goran Jakuš/PIXSELL)Organizatori će se okupiti u Zagrebu (Foto: Goran Jakuš/PIXSELL)U Zagrebu će se 24. i 25. 11. 2011. u Green Gold centru po prvi put na jednom mjestu okupiti organizatori turističkih manifestacija, predstavnici Vlade RH, Ministarstva kulture, Ministarstva turizma, HTZ-a, HGK, Grada Zagreba, Zagrebačke županije, Instituta za turizam, Međunarodne udruge turističkih novinara i pisaca u turizmu te turistički djelatnici, brojni mediji i hrvatske tvrtke koje posebnu pozornost stavljaju na društveno odgovorno poslovanje.

Nekoliko istraživanja pokazalo je da se u Hrvatskoj godišnje organizira preko tisuću različitih manifestacija koje su izravno ili neizravno povezane s turizmom. Cilj ovog Susreta je međusobno povezati sve one koji sudjeluju u kreiranju, pripremi i realizaciji jedne manifestacije te omogućiti razmjenu iskustava i znanja što je danas neprocjenjivo i nužno ukoliko Hrvatska želi biti vodeće turističko odredište. Kako dobiti medijsku podršku? Kako privući nove posjetitelje? Kako zainteresirati lokalne partnere za financijsko uključivanje u pojedinu manifestaciju? Kako organizirati manifestaciju s manje troškova? Ovo su samo neka od pitanja o kojima će se raspravljati na predavanjima i panel raspravama tijekom dva dana Susreta.

S ciljem stvaranja baze svih turističkih manifestacija u Hrvatskoj pokrenut je web portal www.organizatori.hr. Portal omogućuje mnoge prednosti za sve koji se bave turizmom, od turističkih agencija koje tako lakše mogu planirati svoje ponude i pronaći možda i nešto novo, do medija koji tako mogu lakše saznati što se događa u njihovom kraju pa do u konačnici krajnjeg korisnika - turista.

Ovaj Susret početak je još jednog velikog projekta, Festivala turističkih manifestacija - SVI zaJEDNO - HRVATSKO NAJ koji je planiran slijedeće godine u Zagrebu, na kojem će posjetiteljima biti predstavljena raznolikost hrvatske turističke ponude, tradicija pojedinog kraja, njegove specifičnosti, gastronomija, zanimljivosti, kao i programi vezani uz vanpansionsku ponudu.

Vezane vijesti

14% više novozaposlenih u turizmu u odnosu na 2011.

14% više novozaposlenih u turizmu u odnosu na 2011.

Prema podatcima Hrvatskog zavoda za zapošljavanje od siječnja do svibnja ove godine broj novozaposlenih u turističkim djelatnostima činio je udio od… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika