22.11.2011. / 16:30

Autor: Nacional.hr

Vlasnik Glasa Istre kupuje Novi list

Zanimljivo je da se još sredinom ljeta, kad se po prvi put spomenula prodaja Novog lista, spominjalo i ime Alberta Faggiana

Albert Faggian (Foto: Duško Marušić/PIXSELL)Albert Faggian (Foto: Duško Marušić/PIXSELL)Riječki Novi list dobio je novog vlasnika. Nakon što je Zagrebačka banka pokrenula prodaju 80,32 posto dionica Novog lista, na pozivni natječaj javila se samo pulska tvrtka Andre', inače vlasnik Glasa Istre, koja je svojom ponudom u potpunosti ispunila uvjete natječaja.

Kako stoji u priopćenju investicijskog društva Interkapital vrijednosni papiri, za 80 posto dionica Novog lista, Zagrebačka banka kao vlasnik založnog prava na te dionice tražila je nešto više od 86 milijuna kuna. S obzirom na to da je Andre', vlasnika Alberta Faggiana, jedini ispunio uvjete natječaja, pozvan je da uplati preostali novčani iznos.

Zanimljivo je da se još sredinom ljeta, kad se po prvi put spomenula prodaja Novog lista, spominjalo i ime Alberta Faggiana. No, tada su zaposlenici Novog lista iskazali svoje negodovanje. Naime, Faggian je vlasnik tvrtki preko kojih kontrolira Puljanku, a koja je vlasnik tvrtke Istra, koja je vlasnik izdavača Glas Istre. Često se spominje kako njegove tvrtke nisu gubitaške, ali nisu ni daleko od toga. Najčešće se spominje Puljanka koja je već u nekoliko navrata bila blokirana.

Vezane vijesti

'Duka me proziva u medijima, a prima punu plaću u Novom listu i naknadu u...

'Duka me proziva u medijima, a prima punu plaću u Novom listu i naknadu u HND-u'

Predsjednik Nadzornog odbora Novog lista, Robert Ježić reagirao je na otvoreno pismo Hrvatskog novinarskog društva i Sindikata novinara Hrvatske… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika