22.11.2011. / 16:38

Autor: Hina

Austrijska vlada potpisala pristupni ugovor Hrvatske - EU

Austrijska vlada u utorak je potpisala hrvatski pristupni ugovor s EU-om i tako pripremila put za ratifikaciju ugovora Republike Hrvatske i EU u austrijskom parlamentu, javila je agencija APA.

Werner Fayman i Jadranka KosorWerner Fayman i Jadranka KosorAustrijska vlada u utorak je potpisala hrvatski pristupni ugovor s EU-om i tako pripremila put za ratifikaciju ugovora Republike Hrvatske i EU u austrijskom parlamentu, javila je agencija APA.

Austrijski kancelar Werner Fayman i vicekancelar i ministar vanjskih poslova Michael Spindelegger naglasili su prilikom potpisivanja ugovora da se Austrija od samog početka zauzimala za hrvatski pristup Europskoj uniji.

Austrijski parlament trebao bi ratificirati pristupni ugovor nakon što Hrvatska provede referendum o ulasku u EU. Hrvatska će potpisati pristupni ugovor 9. prosinca prilikom summita šefova država i vlada EU u Bruxellesu, podsjeća APA te navodi da bi referendum trebao biti održan otprilike mjesec dana nakon potpisivanja pristupnog ugovora.

Hrvatski pristup Europskoj uniji planira se za 1. srpnja 2013., do kada pristupni ugovor mora biti ratificiran u svim zemljama članicama, podsjeća APA.

Vezane vijesti

Austrija će podupirati Hrvatsku i nakon ulaska u EU

Austrija će podupirati Hrvatsku i nakon ulaska u EU

Austrija svoju potporu Hrvatskoj neće okončati ulaskom Hrvatske u Europsku uniju, već će s tom podrškom nastaviti, istaknuo je u petak u Beču, nakon… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika