22.11.2011. / 17:33

Autor: Hina

Sanader odbacio krivnju u slučaju HDZ-ovih "crnih fondova"

Bivši premijer i predsjednik HDZ-a Ivo Sanader iznio je danas u zatvoru uskokovim istražiteljima kratku obranu u istrazi oko crnih fondova u HDZ-u te odbacio krivnju, ne želeći odgovarati na pitanja, doznaje se od njegovih branitelja.

Ivo SanaderIvo SanaderBivši premijer i predsjednik HDZ-a Ivo Sanader iznio je danas u zatvoru uskokovim istražiteljima kratku obranu u istrazi oko crnih fondova u HDZ-u te odbacio krivnju, ne želeći odgovarati na pitanja, doznaje se od njegovih branitelja.

"Ivo Sanader je iznio obranu i nije odgovarao na pitanja iz istih razloga kao do sada. Obrana je bila kratka", kazao je po izlasku iz zatvora, sat i pol nakon početka ispitivanja, jedan od njegovih branitelja Čedo Prodanović.

Dodao je da je Sanader "negirao inkriminacije koje mu se stavljaju na teret" te se "referirao na svoju prethodnu obranu koja je bila bitno duža, jer se u biti radi o istim inkriminacijama samo sada nešto detaljnijim i razrađenijim ".

Na upit je li USKOK posložio svoj mozaik i slagalicu do kraja, odgovorio je kako obrana smatra da su "mozaici USKOK-a puni kockica koje nedostaju".

Na upit je li Sanader prebacivao odgovornost na nekog drugog Prodanović je rekao da je Sanader negirao navode optužbe te da ništa drugo nije radio.

USKOK je nedavno proširo istragu u slučaju Fimi media zbog sumnje da se preko te tvrtke izvlačio novac iz državnih poduzeća i ministarstava te dijelom slijevao u HDZ-ove "crne fondove" iz kojeg su se, među ostalim, financirale i predizborne kampanje HDZ-a.

Proširenom istragom zbog "crnih fondova", osim Sanadera osumnjičeni su vlasnica Fimi medije Nevenka Jurak, bivša blagajnica HDZ-a Branka Pavošević, bivši glavni tajnik HDZ-a Ivan Jarnjak, bivši glasnogovornik stranke i vlade Ratko Maček te sama stranka HDZ i oni su ranije ispitani u USKOK-u.

U istrazi koja se zbog izvlačenja novaca preko Fimi medije provodi već godinu i pol, ukupno je osumnjičeno 19 fizičkih osoba i HDZ kao prava osoba.

Zbog tog slučaja HDZ-u je blokirana imovina, a riječ je o privremenoj mjeri kojom se osigurava naknada štete državi ako se na sudu pravomoćno dokažu navodne nezakonitosti.

HDZ, kojem je blokadom zabranjeno otuđenje ili opterećenje zgrade na Trgu žrtava fašizma, podnio je žalbu i od Vrhovnog suda zatražio ukidanje te privremene mjere.

Sanaderu je nedavno na zagrebačkom Županijskom sudu počelo suđenje za ratno profiterstvo u aferi Hypo i za uzimanje 10 milijuna eura mita kako bi mađarskoj naftnoj kompaniji MOL prepustio upravljačka prava u Ini.

Vezane vijesti

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko rekao je danas kako aktualna vlast tijekom proteklih šest mjeseci nije napravila ništa korisno za ovaj narod,… Više

Komentari

registracija
16/9/11

Brkoni, 23.11.11. 11:23

Nisam ja majke mi! Rece smranader i grohotom se nasmija.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika