22.11.2011. / 19:37

Autor: Nacional.hr

'Više nego ikad teško je biti u HDZ-u'

HDZ će u kampanji potrošiti maksimalno 16,5 milijuna kuna, a za financiranje će koristiti novac koji ima na računu, donacije i 8 milijuna kuna kredita od Zagrebačke banke

Jadranka KosorJadranka KosorPredsjednica HDZ-a Jadranka Kosor, govoreći na predizbornom skupu u Koprivnici priznala je ono što su mnogi već zaključili.

"U protekle dvije godine, više nego ikad prije, bilo je teško biti u HDZ-u", istaknula je šefica stranke.

Kako prenosi Večernji list, Jadranka Kosor nije propustila podsjetiti na sve što je vlada na čelu s HDZ-om učinila u svom mandatu, posebni naglasak stavljajući na borbu protiv korupcije i završetak pristupnih pregovora s EU.

Ponovila je kako tijekom tog vremena nije imala potporu "drugova iz opozicije". Istaknula je kako oporba želi srušiti ključne zakone koje su oni donijeli.

"Tko ne želi pokazati svu svoju imovinu? Na sunce i ovce i novce", slikovito je rekla.

Poručila je kako je HDZ-u potreban još jedan mandata kako bi borba protiv korupcije išla u svim smjerovima i pokucala na vrata svim strankama. Na kraju je rekla kako je njena Vlada u posljednje dvije godine radila časno i pošteno.

Kredit od 8 milijuna kuna

Kao što su to najavili prije početka kampanje, HDZ je za financiranje troškova podigao kredit u Zagrebačkoj banci težak 8 milijuna kuna. S obzirom na to da je stranci imovina blokirana, kao garanciju da će kredit vratiti dali su cesiju - odnosno obećali su da će banka dobiti novac koji oni dobiju iz državnog proračuna za osvojena zastupnička mjesta. No, kako bi pokrili troškove kredita HDZ mora osvojiti minimalno 45 zastupničkih mjesta, jer se iz proračuna isplaćuje po 180 tisuća kuna po zastupniku.

Vezane vijesti

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko rekao je danas kako aktualna vlast tijekom proteklih šest mjeseci nije napravila ništa korisno za ovaj narod,… Više

Komentari

registracija
2/4/10

Njofra, 22.11.11. 19:48

"U protekle dvije godine, više nego ikad prije, bilo je teško biti u HDZ-u" ... Može se reći i ovako:
"O kako je bilo lijepo biti u HDZ-u do prije dvije godine kada su crne torbe dolazile, a mi se pravili slijepi i gluhi."


registracija
11/1/10

fluid, 22.11.11. 19:57

Kao da je danas nešto bolje što"smo progledali i što nismo više gluhi",kako kaže Njofra.U pravu je,ali ovdje javno mnijenje ne utiče na ponašanje vladajućih.Oni su toliko na Olimpu da nemogu čuti glas iz podnožja brda.Čuju oni ali nehaju !


registracija
15/8/09

vergilia, 22.11.11. 20:14

Ajoj!...evo nje opet..:))


registracija
4/7/09

Zvijezda, 22.11.11. 20:20

Ovo je vec strasna sprdnja; umjesto da se makne s mjesta kojem je kumovala, ona i dalje farba hrvatski narod.....pa neka nam bude,ako smo doista "stoka sitnog zuba" kako nas imenovao tzv. "otac domovine" kojemu je ona bila produzena ruka u svim rabotama.


registracija
11/1/10

fluid, 22.11.11. 20:42

Zaista je teško biti u kući gdje nema novaca.Posebno je teško kada te stigne stara židovska kletva;"Dabogda imao pa neimao"!


registracija
23/10/09

spinner, 22.11.11. 20:44

A teško je biti sad u HDZ-u. Nema više crnog fonda, ne donose se crne torbe s lovom, nema više "naših igrača" u državnim firmama...
Jbga, stvarno je sad muka namaknuti koji milijun... eura, naravno...


registracija
31/5/09

tvrtko3, 22.11.11. 21:20

Ako je vama u HDZ-u teško, kako je tek nama ostalima?


registracija
30/12/10

putusvemir, 22.11.11. 21:41

Kako to da Zagrebačka banka daje tako veliki kredit od 8 milijunčeka, za ako se osvoji. Kad je moja firma tražila kredit od 250 tisuća kuna trebala je napraviti dizertaciju od 50 stranica. Nije mogla napisati ako dobijemo posao.
Sad vraćaju Kradezeu što je bankama u HR omogućio eldorado. Idem sutra u banku po kredit sa spikom ako dobijem plaću onda ću vratiti . Gadovi.


registracija
9/3/11

ajme3meni, 22.11.11. 21:46

putusvemir,
dovljno je prisjetiti se na koji način je ZB privatizirana i bit će vam jasno zašto je HDZ dobio kredit.


registracija
21/2/11

skyway, 22.11.11. 21:47

Tesko im je jah...Da su imalo moralni odustali bi od izbora, pa bi lakse podnijeli ono sto im slijedi...
Mozda ipak ima nade!? Recimo da Jaca uz domace i vanjskopoliticke uspjehe svoga klana, obuhvati i doseze "Dinama" u Europi. Jer, nitko ne moze osporiti veliku povezanost modrih s Tudjmanom, (pa tako i s HDZ-om), koji je nota bene bio i najuspjesniji sportski direktor zagrebackog tima.
To bi joj bilo kudikamo unosnije nego da onu rugobu od biste pooteze sa sobom!


registracija
2/1/11

prohujalo, 23.11.11. 06:10

njofra
potpisijem
ali se idto tako pitam, sta je ta ista vlada napravila za sve one koji srcem i dusom pripadaju Hrvatskoj(osim sto im je oduzela imovinsko i svako ljudsko dostojanstvo)........osim sto kad se pojave u domovini.....ljudski izrodi HDZ-a im prave probleme.....lako je traziti odgovornost....ali je tesko saslusati iste sta ih je dovelo do toga.....
NECU DA POLEMISEM........ALI JEDDNA STVAR JE JASNA.........HDFZ-e ne samo da je upropastio drzavu.......unistio je sve sto se unistiti moglo......domace stanovnistvo kao i iseljenistvo.......
mislim da je za pametnog dosta.....????????


registracija
2/1/11

prohujalo, 23.11.11. 07:08

PS jos samo da nadodam- isti HDZ-e trazi ispriku Srbijanskih vlasti.....dali su se isti ispricali Hrvatskim drzavljanima-pravoslavne vjeroispovije.......
a sto je najzalosnije(a jedna sam od zrtava) ni svom narodu-rimokatolicke vjeroispovijesti......
PS zalosno je sto od istih ponekad dozivim kritiku na osnovu moje dijece kako nisu dovoljni Hrvati( a nikad se ne priupitaju sta su isti doprinijeli tome)
osobno sam ogorcena na njih....u isto vrijeme to ogorcenje sam prenijela na moja dijecu(mozda isti nisu ocekivali da bi moja dijeca jedbnog dana mogla doprinijeti istom njihovu ugledu.....
Otvoreno izjavljujem......to je stranka opasih namjera......volim Hrvatsku i Hrvatski bnarod, ali ne i HDZ-e.....


registracija
31/1/10

STTony, 23.11.11. 07:47

Crknite smeća izdajnička i lopovska.

Ni četnici ne bi ovoliko štete i sramote nanijeli Hrvatskoj koliko ovi beskrupulozni izdajice i kriminalci.


registracija
17/6/05

torpedo, 23.11.11. 08:05

"Porucila je kako je HDZ-u potreban jo jedan mandata kako bi borba protiv korupcije ila u svim smjerovima i pokucala na vrata svim strankama."

Koliko ja znam HDZ nije ni drzavni odvjetnik niti USKOK pa da odredjuje gdje ce i kome ce se kucati na vrata.
Koliko je ova gornja izjava prepotentna toliko je istovremeno i HDZ jadan.

HDZ je lopovska organizacija, to sto "nisu znali" ne oslobadja ih od politicke odgovornosti (a neke od njih i od kaznene)


registracija
9/3/11

poluprovokator, 23.11.11. 09:49

Muka im je sto imaju love ali nesmiju mahati s njom. Podsjeca me na bivsi sistem kada su neki imali para za preseravanje i zivot bi dali da se smiju preseravati ali su morali voziti auto srednje klase da ne "upadaju u oci"


registracija
10/1/07

satruncica, 23.11.11. 09:54

Smučilo mi se na lokalnoj zadarskoj hadezeovskoj VOX televiziji gledati njihovog direktora Rena Sinovčića kako pjeva na predizbornom skupu sa Kalmetom, Lovrinicom i ostalim smećem. Svi odjeveni u plave kabanice. vele da je Kukuriku koalicija rekla da su u Dalmaciji neradnici.... prije bih rekla budale koji su uvijek glasali za njih. Glasajte za bilo koga samo ne za njih. kada bi kredit isplaćivali iz vlastitog džepa nebi ga uzimali.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Top teme

Izbor urednika