23.11.2011. / 09:29

Autor: Hina

Google ukinuo sedam projekata

Ukidanje projekata uslijedilo je nakon što su investitori izrazili zabrinutost zbog rastućih troškova, te zbog tržišnog pritiska konkurentskih tvrtki kao što su Apple i Facebook

ArhivaArhivaVodeća svjetska internetska tražilica Google objavila je u utorak da je prekinula rad na sedam projekata zbog toga što nisu dali očekivane rezultate. Google je, među ostalim, ukinuo projekt razvoja tehnologije koja bi pojeftinila energiju dobivenu iz obnovljivih izvora, te online enciklopediju Knol koja je trebala konkurirati Wikipediji.

Google je 2007. pokrenuo projekt razvoj solarne tehnologije, a 2009. su najavili da bi za nekoliko godina energija dobivena uz pomoć takve tehnologije bila jeftinija od one koja se dobije korištenjem ugljena, koji je najjeftinije fosilno gorivo.

Ukidanje projekata uslijedilo je nakon što su investitori izrazili zabrinutost zbog rastućih troškova, te zbog tržišnog pritiska konkurentskih tvrtki kao što su Apple i Facebook.

Vezane vijesti

Tehnologijom do jednostavnijeg življenja

Tehnologijom do jednostavnijeg življenja

Prema novom Ketchumovom indeksu digitalnog življenja (Ketchum Digital Living Indeks), jednostavnost je ono što ljudi žele od pametnih telefona,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika