23.11.2011. / 11:32

Autor: Nacional.hr

Zadnji dani eura kakvog znamo

Švicarci, naime, tvrde da je sigurno da će do siječnja doći do velikih promjena koje bi dugoročno mogle imati utjecaj i na život eurozone

''Ovo su zadnji dani eura kakvog znamo'', procjenili su analitičari švicarske banke Credit Suisse, dodajući kako to ne znači i raspad eurozone, a ni Europske unije.

Švicarci, naime, tvrde da je sigurno da će do siječnja doći do velikih promjena koje bi dugoročno mogle imati utjecaj i na život eurozone. Poručili su da nitko neće biti pošteđen posljedica svega onoga što se sada događa, čak niti Njemačka, te poručuju da će se trebati okrenuti racionalnom ponašanju u bankarskom sektoru, navodi Vjesnik.

Pogoršanje stanja doći će nakon što tržište osvjeti sve posljedice krize u Italiji, Španjolskoj i Portugalu, dok bi zemlje poput Francuske i Njemačke mogle početi jače osjećati posljedice današnje krize. Zato su nadolazeći tjedni ključni za donošenje značajnih odluka koje će odrediti budućnost europskog zajedništva i ujedinjenja.

Olli Rehn je poručio kako će Bruxelles intenzivno pratiti što se događa u Italiji. Rehn ima i težak zadatak uvjeriti Nijemce da su euroobveznice najbolji izbor koji osigurava sigurnost eurozone.
''Ovo je put do uništenja Europe'', poručuju, pak, neki njemački političari i poduzetnici, reagirajući na prijedloge o obveznicama. Iznose se brojke koje, barem kako su ih posložili Nijemci, pokazuju negativni učinak, a kada bankari u Švicarskoj šalju alarmantne podatke, stanje je sigurno još gore nego što se na prvi pogled čini.

Vezane vijesti

Ronaldo zabio za polufinale Portugala!

Ronaldo zabio za polufinale Portugala!

Pogotkom Cristiana Ronalda u 79. minuti, reprezentacija Portugala zasluženo je u Varšavi pobijedila Češku 1-0 u prvoj četvrtfinalnoj utakmici… Više

Komentari

registracija
31/1/10

STTony, 23.11.11. 14:52

Švicarska proročanstva o sadašnjem raspadu eura su jednako uvjerljiva kao i ruska proročanstva o skorom raspadu SAD-a,


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika