23.11.2011. / 11:41

Autor: Hina

'Kopija Mubaraka' vrši novu represiju

"Tantaui je kopija Mubaraka. To je Mubarak u vojnoj odori", izjavio je Ahmed Mamduh, 35-godišnji prosvjednik

ArhivaArhivaNekoliko tisuća Egipćana zauzimalo je još u srijedu ujutro Trg Tahrir u Kairu zahtijevajući što hitniji odlazak vojnika koji upravljaju zemljom, usprkos obećanju maršala Huseina Tantauija da preda vlast izabranom predsjedniku polovicom 2012.

Predsjednički izbori u Egiptu će se održati prije kraja lipnja 2012., rekao je u utorak čelnik vladajućeg vojnog vijeća maršal Husein Tantaui i naglasio da je vojska spremna organizirati referendum o prijenosu vlasti civilima. Taj rok izbora je bliži od kraja 2012. ili 2013., koje se često spominjalo. Vojska se obvezala predati vlast civilima kada bude izabran novi predsjednik.

No, brojni Egipćani koji su prosvjedovali u utorak ostali su cijele noći na Trgu Tahrir kako bi izrazili odbijanje te ponude tvrdeći da ne vjeruju ni riječi maršalu, ministru u starom režimu kojeg povezuju sa svrgnutim predsjednikom Honijem Mubarakom.

"Tantaui je kopija Mubaraka. To je Mubarak u vojnoj odori", izjavio je Ahmed Mamduh, 35-godišnji prosvjednik.

Vezane vijesti

Mubarak klinički mrtav?

Mubarak klinički mrtav?

Iz Egipta stižu posve oprečne informacije o zdravstvenom stanju bivšeg predsjednika Hosnija Mubaraka, pa je tako nacionalna agencija MENA objavila… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika