23.11.2011. / 11:43

Autor: Hina , Nacional.hr

SDSS bi opet s vladajućima

Mile Horvat je, govoreći o koaliciji s HDZ-om, rekao da će, bude li to moguće, i u idućem mandatu njihovi zastupnici biti s onima koje većinski narod izabere, dakle s vladajućima, jer si - kako je kazao - manjinci ne mogu dopustiti da izgube vrijeme u opoziciji, već moraju djelovati

Foto: Pixsell (arhiva)Foto: Pixsell (arhiva)Središnji izborni skup Samostalne demokratske srpske stranke (SDSS) održan je sinoć u Karlovcu, a dosadašnje rezultate stranke i izborni program „Za Hrvatsku jednakosti“ predstavili su kandidat SDSS-a na listi u 12. izbornoj jedinici (manjine).

Kandidati SDSS-a na listi su pod rednim brojem 7. Milorad Pupovac (zamjena Saša Milošević), pod rednim brojem 11. predsjednik stranke Vojislav Stanimirović (zamjena Dragan Crnogorac) i pod rednim brojem 13. Jovo Vuković, kojem je zamjena Mile Horvat.

Milorad Pupovac je pozvao okupljene da se ne ustručavaju na izbornom mjestu zatražiti za glasovanje "ružićasti listić" (manjine). Dodao je kako Hrvatskoj treba obnova vrijednosti rada, reindustrijalizacija, nove investicije, ali ne tako da država zakida račune svojih građana, nego oporezivanjem onih koji imaju kapital i ekstraprofit.

Milorad Pupovac je također kazao kako je država dužna za povratničke pogranične krajeve - od istočne Slavonije do Dalmacije - formirati poseban fond kao instrument za razvoj tih krajeva, a koji će biti povezan s europskim strukturalnim fondovima.

Mile Horvat je, govoreći o koaliciji s HDZ-om, rekao da će, bude li to moguće, i u idućem mandatu njihovi zastupnici biti s onima koje većinski narod izabere, dakle s vladajućima, jer si - kako je kazao - manjinci ne mogu dopustiti da izgube vrijeme u opoziciji, već moraju djelovati. Pobrojao je pri tom 'velik posao' koji je u četiri godine odrađen s ministarstvima regionalnog razvoja, prometa i infrastrukture, te unutrašnjih poslova.

Također je kazao da im se spočitavalo da „Srbi i SDSS drže Kosoricu na vlasti“, a, kako je rekao, zadnja tri petka u Saboru, na kojima nije bilo SDSS-ovih zastupnika, bilo je jasno da je HDZ imao i kvorum i većinu u Saboru i bez SDSS-ovih ruku.

Milorad Pupovac u svom je govoru naglasio da je koalicija s HDZ-om učinila i to da „SDSS više nije zabranjeno voće za koaliranje“, te će „ i ovaj put ići u koaliciju s onima koji će prihvatiti SDSS-ov program i ono što uz njega ide, a tko će to biti - odlučuje većina birača“.

Skup je završio pljeskom za Josipa Boljkovca, sa željom da brzo izađe iz zatvora.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

registracija
16/6/10

nosonja, 23.11.11. 12:49

Svima onima koji su održavali ADZ na vlasti treba pokazati bosanski grb!


registracija
4/4/11

Bluebird, 23.11.11. 13:00

Pupovac van iz hrvatske politike!


registracija
22/3/11

vferari, 24.11.11. 11:30

Do jučer smatrao sam pupovca razumnim plitičarem međutim slušajući ga ječer na otv stvarno mi se zgadiio on nikako da prežali kako više neće biti u vladajućoj koaliciji sa hadzeom,on bez ustručavanj hvali tu vlast,ni jednom rječju ne govori o pljački korupciji,pa samim tim se nameće pitanje koliko je gospodin Pupovac umješan kad se toliko boji koalicije kukuriku.U koliko bude moguće sastaviti vlast bez manjina to treba učiniti radi intrresa manjina i hrvatskog naroda.Nikome se nesmije dozvoliti da u interesu vlasti pristaje na uvjete koji prelaze sve zakonske i ustavne okvire.Od danas Pupovac za mene nije plitičar već dobar trgovac.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika