23.11.2011. / 11:47

Autor: Hina , Nacional.hr

Sud zatražio vraćanje Paravinje u BiH

Zahtjev za ekstradiciju podnesen je jer je za 22. prosinca na tom sudu zakazano ročište na kojemu će se raspravljati o žalbama obrane i tužiteljstva na presudu Osnovnog suda na Sokocu kojom je Paravinja u srpnju ove godine osuđen na dvije godine i deset mjeseci zatvora

Okružni sud u Istočnom Sarajevu zatražio je da Dragan Paravinja bude vraćen iz Hrvatske u Bosnu i Hercegovinu kako bi se mogla donijeti drugostupanjska presuda po optužnici koja ga tereti za silovanje počinjeno u okolici Jahorine 2002. godine, potvrđeno je u srijedu Hini u tom sudu.

"Ovaj sud posredstvom Ministarstva pravosuđa BiH pokrenuo je postupak Paravinjine ekstradicije iz Hrvatske", kazala je tajnica Okružnog suda u Istočnom Sarajevu Branka Ćerić.

Istodobno je potvrdila kako je zahtjev za ekstradiciju podnesen jer je za 22. prosinca na tom sudu zakazano ročište na kojemu će se raspravljati o žalbama obrane i tužiteljstva na presudu Osnovnog suda na Sokocu kojom je Paravinja u srpnju ove godine osuđen na dvije godine i deset mjeseci zatvora.

Sedam dana nakon izricanja te presude Paravinju su pravosudne vlasti BiH privremeno izručile Hrvatskoj kako bi se tamo mogla dovršiti istraga o okolnostima nestanka Antonije Bilić iz Drniša.

Županijsko državno odvjetništvo u Šibeniku je nakon višemjesečne istrage ovog tjedna Paravinju optužilo za ubojstvo Antonije Bilić.

U utorak mu je također za dva mjeseca produžen pritvor u kojemu se nalazi od izručenja Hrvatskoj.

Dragana Paravinju traži i Srbija, gdje je pravomoćno osuđen na četiri i pol godine zatvora zbog silovanja i pokušaja silovanja.

Vezane vijesti

Srbija: tužiteljstvo želi da se Paravinja ispita u vezi s ubojstvom poznate...

Srbija: tužiteljstvo želi da se Paravinja ispita u vezi s ubojstvom poznate novinarke

Srbijanska javna tužiteljica Zagorka Dolovac izjavila je u subotu da će Više javno tužiteljstvo u Beogradu u najkraćem roku poslati zahtjev istražnim… Više

Komentari

registracija
2/6/11

stereo, 23.11.11. 12:31

Kastrirati izvršiti penektomiju i zatući


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika