23.11.2011. / 12:16

Autor: Nacional.hr

Azerbajdžan - potencijal za hrvatski IT sektor

Na sajmu izlaže 250 tvrtki iz 29 zemalja, a Hrvatska se s nacionalnim štandom predstavlja po prvi puta

Hrvatske tvrtke izlažu u AzerbajdžanuHrvatske tvrtke izlažu u AzerbajdžanuNa poziv Ministarstva telekomunikacija i informacijskih tehnologija Azerbajdžana Hrvatska gospodarska komora je organizirala nastup domaćih informatičkih tvrtki na najvećem sajmu telekomunikacija i informacijskih tehnologija u regiji Kavkaza „Bakutel 2011.", koji se održava od 23. do 26. studenoga u Bakuu.

„HGK je ovdje prepoznata kao pouzdan promotor hrvatskoga gospodarstva, hrvatske IT tvrtke kao kompetentne, a naši informatičari kao stručni, kreativni, odgovorni i vrijedni ljudi. To je potencijal s kojim hrvatske IT tvrtke tvrtke mogu biti konkurentne na ovom tržištu koje se ubrzano razvija i ima ozbiljnu namjeru ulagati u IT. Uvjerena sam da će posjet hrvatskih IT tvrtki Bakuu biti plodonosan za obje naše zemlje, a nastup na sajmu prepoznat kao priliku za uspostavu dobre poslovne suradnje hrvatskih IT poduzeća i njihovih partnera u Republici Azerbajdžan," kazala je Marina Čizmar, direktorica Centra za informatiku i statistiku HGK prilikom otvaranja sajma u Bakuu.

Ante Mandić, predsjednik IT Udruženja HGK, ističe potencijal ovog tržišta te prednost Hrvatske zbog iskustva - Mi imamo što ponuditi, imamo veliko iskustvo, u prednosti smo zahvaljujući skorom ulasku u EU. Našu šansu vidim u javnom i financijskom sektoru koji je kod njih nerazvijen u smislu produkata i proizvoda. Softverska riješenja najlakše kupuje tehnologija rada, kazao je Mandić. Sajam je posjetio i predsjednik Republike Azerbajdžan Ilham Aliyev koji je istaknuo ICT sektor kao jedan od prioriteta, jer, kako kaže, to je područje kroz koju se odražava dinamika razvoja zemlje.

Na sajmu izlaže 250 tvrtki iz 29 zemalja, a Hrvatska se s nacionalnim štandom predstavlja po prvi puta. Na sajmu izlažu sljedeće informatičke tvrtke: b4b d.o.o.; Combis d.o.o.; CROZ d.o.o.; ELMA Kurtalj d.o.o.; IN2 d.o.o.; Infinum d.o.o., INpro d.o.o.; Mrežne tehnologije VERSO d.o.o. te tvrtka Inkea d.o.o., koja predstavlja svoj dizajn namještaja specijaliziranog za IT sektor.

Vezane vijesti

Računi.hr izbrana za jednu od 15 najperspektivnijih europskih startup tvrtki

Računi.hr izbrana za jednu od 15 najperspektivnijih europskih startup tvrtki

Tvrtka Računi.hr sa svojom tehnologijom PhotoPay izabrana je za jednu od 15 najperspektivnijih europskih tvrtki koje će se predstaviti u Belfastu, na… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika