23.11.2011. / 14:10

Autor: Totalsport

Video: Sébastien Ogier u Volkswagenu

- Sretan sam što su se Sébastien Ogier i Julien Ingrassia pridružili našoj momčadi. Obojica su važan dio slagalice u našim nastojanjima da izgradimo uspješnu momčad u Svjetskom prvenstvu u reliju - izjavio je dr. Ulrich Hackenberg, šef menadžmenta u Volkswagenu

Sébastien Ogier (Wikipedia)Sébastien Ogier (Wikipedia)Francuz Sébastien Ogier potpisao je dugogodišnji ugovor sa Volkswagenom, te će od 2013. godine kada VW ulazi u natjecanje Svjetskog prvenstva u reliju (WRC), nastupati za momčad iz Wolfsburga.

Dvadesetsedmogodišnji Ogier koji je prošli tjedan prekinuo suradnju sa svojom dosadašnjom momčadi Citroëna od iduće će sezone voziti VW Polo R WRC na testiranjima, dok će u sezoni 2013. godine nastupati u Svjetskom prvenstvu. Ogierov suvozač će biti njegov dosadašnji suvozač Julien Ingrassia.

- Volkswagen je marka broj jedan u Europi te će uskoro postati i svjetski broj jedan. Siguran sam da ćemo ostvariti planove o borbi za naslov u sezoni 2013. godine i sretan sam što sudjelujem u ovom projektu od samog početka - izjavio je Ogier.

- Sretan sam što su se Sébastien Ogier i Julien Ingrassia pridružili našoj momčadi. Obojica su važan dio slagalice u našim nastojanjima da izgradimo uspješnu momčad u Svjetskom prvenstvu u reliju. To je također potvrda naših ozbiljnih namjera u vezi naših nastupa u WRC-u - izjavio je dr. Ulrich Hackenberg, šef menadžmenta u Volkswagenu.

Šef VW Motorsport, Kriss Nissen je dodao:

- Ponosni smo što je jako uspješni i brzi dvojac, kao što su Sébastien i Julien, pristupio našoj momčadi. Kako bi im što prije osigurali kvalitetan i brzi Polo R WRC u našoj momčadi radimo što brže možemo. Veselimo se suradnji s njima i nadamo se mnogim pobjedama i naslovima u budućnosti.

Ogier će prvi službeni nastup za momčad iz Wolfsburga imati na Race of Champions koja je na rasporedu 3. i 4. prosinca u Düsseldorfu.

Vezane vijesti

Rekordna godina za Volkswagen

Rekordna godina za Volkswagen

Predsjednik uprave Volkswagena Martin Winterkorn je imao razloga biti zadovoljan dok je predstavljao poslovne rezultate koncerna kojem je na čelu.… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika