24.11.2011. / 14:05

Autor: Nacional.hr

Organizatori kulturnih i turističkih manifestacija okupili se u Zagrebu

Bandić je istaknuo kako je, unatoč pesimističnim najavama i lošoj gospodarskoj situaciji, turizam zabilježio pozitivne podatke i to ne samo kroz povećanje broja gostiju i noćenja, već i kroz sve veći broj turističkih i kulturnih manifestacija koje su predstavile Hrvatsku u najboljem svjetlu

Susret je otvorio Milan BandićSusret je otvorio Milan BandićSvečanim otvaranjem, kojem je prisustvovao gradonačelnik Grada Zagreba, Milan Bandić, direktor HTZ-a, Niko Bulić, predstavnici Ministarstva kulture, Ministarstva turizma, HGK te instutucija i tvrtki iz područja turizma i kulture, službeno je započeo 1. Susret organizatora kulturno turističkih manifestacija u Hrvatskoj.

Obraćajući se okupljenima gradonačelnik Bandić istaknuo je kako je, unatoč pesimističnim najavama i lošoj gospodarskoj situaciji, turizam zabilježio pozitivne podatke i to ne samo kroz povećanje broja gostiju i noćenja, već i kroz sve veći broj turističkih i kulturnih manifestacija koje su predstavile Hrvatsku u najboljem svjetlu.

Prvi dan susreta u novo otvorenom Green gold centru u Zagrebu okupio je najveće i najatraktivnije turističke manifestacije kao što su Rabska fijera, varaždinski Špancirfest, Sinjska Alka, ATP Umag, Dubrovačke ljetne igre i Dubrovnik karneval fest, Vinkovačke jeseni, Ružica Vinodola, koprivnički Renesansni festival, Međunarodna smotra folklora i još mnoge druge. Organizatori ovih manifestacija podijelili su sa ostalim sudionicima Susreta neka od svojih iskustava i korisne savjete u pripremanju jedne tako velike manifestacije.

Tijekom dana održalo se nekoliko predavanja i panel rasprava - postaje li Hrvatska bolja od Ibize, kakvi su programi financiranja i potpora od strane državnih institucija, kakvu ulogu imaju mediji u funkciji turizma i kulture te jesmo li u potpunosti spremni iskoristiti sve naše kulturne potencijale. Sudionici su bili stručnjaci iz područja kulture i turizma, Ozren Kanceljak iz Digitel komunikacija, Vladimir Ivanković, direktor Adria Entertainment-a, Milo Sršen, pomoćnik direktora Glavnog ureda HTZ-a za predstavništva i nastupe u inozemstvu i kulturni turizam, Ivan Bušljeta vlasnik i direktor Papaya Club Zrće i drugi. Predstavljena je i knjiga Daniele Angeline Jelinčić „Abeceda kulturnog turizma" koja donosi razvoj turizma u posljednjim desetljećima 20. stoljeća.

Na Susretu je predstavljen i web portal www.organizatori.hr čiji cilj je postati baza tj. registar svih turističkih manifestacija u Hrvatskoj. Preko portala sve će manifestacije biti povezane, a organizatori će imati jasniji uvid u sva događanja i osnovne informacije.

Vezane vijesti

14% više novozaposlenih u turizmu u odnosu na 2011.

14% više novozaposlenih u turizmu u odnosu na 2011.

Prema podatcima Hrvatskog zavoda za zapošljavanje od siječnja do svibnja ove godine broj novozaposlenih u turističkim djelatnostima činio je udio od… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika