24.11.2011. / 14:32

Autor: Totalsport

Bundesliga: Efikasni Hrvati u pobjedama svojih klubova

Füsche Berlin, za koji nastupaju Denis Špoljarić i Ivan Ninčević, slavio je u gostima kod Bergischera s 32-29

Ivan NinčevićIvan NinčevićU 12. kolu njemačke rukometne Bundeslige hrvatski igrači odigrali su vrlo zapaženu ulogu u pobjedama svojih klubova.

Füsche Berlin, za koji nastupaju Denis Špoljarić i Ivan Ninčević, slavio je u gostima kod Bergischera s 32-29. Goste je do pobjede predvodio hrvatski reprezentativac Ninčević koji je postigao osam pogodaka, od čega je pet bilo iz sedmeraca. Denis Špoljarić je, kao i obično, bio zadužen za obrambene zadatke te se nije upisao u strijelce.

Ivan Čupić je u domaćoj pobjedi svog Rhein-Necker Löwena protiv Eintracht Hildesheima sudjelovao sa šest pogodaka i jednim nerealiziranim sedmercem. Rhein-Necker je slavio s 39-29, a najzaslužniji za trijumf domaćih bio je Norvežanin Bjarte Myrhol koji je bio strijelac devet pogodaka.

HSV je bio vrlo uvjerljiv kod sedmoplasirane momčadi lige Lemga. Klub za koji nastupaju trojica hrvatskih reprezentativaca, Igor Vori, Domagoj Duvnjak i Blaženko Lacković, slavio je s 37-28. Najefikasniji kod gostiju bili su Pascal Hens s 10 i Hans Lindberg s osam pogodaka, dok su naši reprezentativci sudjelovali sa sveukupno 12 golova. Duvnjak je bio najrazigraniji sa šest pogodaka, Vori je dodao četiri, a Lacković dva gola.

Rukometna Bundesliga, 12. kolo:

Bergischer - Füsche Berlin 29-32

Rhein-Necker Löwen - Eintracht Hildesheim 39-29

Lemgo - HSV 28-36

Redoslijed: 1. Kiel 13-0-0 (+1), 2. Füche Berlin 9-1-2, 3. HSV 9-0-2 (-1), 4. Flensburg 9-0-3, 5. RN Löwen 7-1-3 (-1)...

Vezane vijesti

Füchse Berlin izborio Ligu prvaka

Füchse Berlin izborio Ligu prvaka

Rukometaši Füchse Berlina, čije boje brane hrvatski rukometaši Ivan Ninčević i Denis Špoljarić, osigurali su nastup u Ligi prvaka sljedeće sezone.… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika