24.11.2011. / 14:58

Autor: Totalsport

Barcelona slavila u Milanu, kraj europske sezone za Šahtar

U skupini G Porto je dokrajčio Šahtarovu europsku sezonu pobjedom 2-0 na njihovoj Donbass Areni

Nogometaši Šahtar DonjeckaNogometaši Šahtar DonjeckaNogometaši Barcelone osigurali su "jedinicu" u skupini H Lige prvaka pobjedom protiv talijanske momčadi Milana 3-2.

Utakmica je u potpunosti opravdala sva očekivanja koja su govorila da bi golova i lijepih akcija trebalo biti. Gledatelji na stadionu San Sira nisu dugo trebali čekati na prvo uzbuđenje koje je na njihovu žalost bilo neugodno. Malijac Seydou Keita ubacio je s lijeve strane oštru prizemnu loptu u peterac Milana, a tamo se na pogrešnom mjestu i u pogrešno vrijeme našao Mark van Bommel koji je istu proslijedio u vlastitu mrežu.

Pet minuta kasnije Robinho je s četiri metra promašio cijeli okvir gola iako je gotovo mogao pitati Victora Valdesa gdje želi da mu puca. Samo minutu kasnije pritisak Milana se isplatio. Seedorf je s lijeve strane gurnuo loptu u kazneni prostor Katalonaca, a tamo je iskosa iz prve lijevom nogom Šveđanin Zlatan Ibrahimović zabio svojoj bivšoj momčadi za 1-1.

Nakon primljenog pogotka bilo je nekoliko prilika sa obje strane, ali se onda u 31. minuti dogodila najkontroverznija situacija utakmice.

Aquilani je u kaznenom prostoru srušio Xavija s leđa, a glavni sudac Wolfgang Stark odmah je pokazao na bijelu točku. Stark je tada izvukao žuti karton, ali je isti pokazao, neobjašnjivo, Alessandru Nesti. Penal je izveo Messi, te pogodio iz drugog pokušaja nakon što mu je prvi poništio sudac zbog pogrešnog izvođenja kaznenog udarca. Rezultatom 2-1 završilo je prvo poluvrijeme.

Nakon svega devet minuta nastavka Kevin Prince Boateng ponovno vraća stvari na početak. Igrač Barcelone Javier Mascherano glavom je dodao loptu Boatengu koji je lijepom varkom izbacio Abidala iz ravnoteže i onda desnom nogom opalio u bliži Valdesov kut i pogodio.

Konačnih 3-2 postavio je Španjolac Xavi kojem je omaleni Argentinac Messi poslao u milimetar preciznu loptu između četvorice obrambenih igrača Milana. Do kraja utakmice obje su momčadi imale nekoliko poluprilika, ali rezultat se nije mijenjao.

U drugoj utakmice skupine, Viktorija Plzen slavila je u Bjelorusiji kod BATE Borisova s 1-0. Jedini pogodak na utakmici postigao je Marek Bakoš u 42. minuti prvog poluvremena. U posljednjem kolu češka momčad dočekuje Milan, dok BATE gostuje kod Barcelone.

U skupini G Porto je dokrajčio Šahtarovu europsku sezonu pobjedom 2-0 na njihovoj Donbass Areni. Šahatru, za koji je igrao Eduardo do 59. minute, trebala je pobjeda da bi ostao u igri za Europa ligu, međutim Brazilac Hulk je srušio i posljednju nadu za takvo što. Nakon što nepunih 80 minuta nisu uspjeli zabiti, Ukrajinci su krenuli na sve ili ništa i to im se osvetilo. Joao Moutinho poslao je odličnu dugu loptu prema Hulku koji ju je unio u kazneni prostor i mirno poslao pored Šahatarova vratara Rybke.

Posljednji čavao u lijes Šahtarove europske sezone zabio je sam sebi Razvan Rat u 90. minuti utakmice. Ovom pobjedom Porto je ostao u igri za prolazak u daljnju fazu natjecanja Lige prvaka. Za to im u posljednjem kolu, na njihovom travnjaku, treba pobjeda protiv Zenita. Šahtar će kod ciparskog APOEL-a igrati rezultatsku nevažnu utakmicu dok će domaćini tražiti pobjedu kojom bi osigurali jedinicu u skupini i "lakšeg" protivnika u osmini finala.

Liga prvaka, 5. kolo:

skupina G:

Šahtar - Porto 0-2 (Hulk 79, Rat 90-ag)

Zenit - APOEL Nicosia 0-0

Redoslijed: 1. APOEL 9, 2. Zenit St. Peterburg 8, 3. Porto 7, 4. Šahtar 2

skupina H:

Milan -Barcelona (Ibrahimović 20. Boateng 54 / Van Bommel 13-ag, Messi 31-11m, 63 Xavi)

BATE Borisov - Viktoria Plzen 0-1 (Bakoš 42)

Redoslijed: 1. Barcelona 13, 2. Milan 8, 3. Viktoria Plzen 4, 4. BATE Borisov 2

Vezane vijesti

Endesa: Prvak će biti odlučen u petoj utakmici

Endesa: Prvak će biti odlučen u petoj utakmici

Košarkaši Barcelone izborili su odlučujuću petu utakmicu finala doigravanja španjolskog prvenstva. U srijedu su u četvrtom dvoboju u Madridu svladali… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika