24.11.2011. / 15:10

Autor: Totalsport

Ferrer deklasirao Đokovića i doveo ga na rub ispadanja

- Sve čestitke Ferreru. Odigrao je odličan meč, a ja definitivno svoj najgori u ovoj sezoni - rekao je Đoković

David Ferrer David Ferrer Španjolski tenisač David Ferrer senzacionalno je slavio protiv prvog igrača svijeta Novaka Đokovića u 2. kolu skupine A završnog turnira osmorice najboljih u londonskoj O2 Areni.

Ferrer je nakon pobjede nad, ipak ozlijeđenim, Andyjem Murrayjem, skinuo još jednog velikog favorita za naslov na završnom ATP Wolrd Tour Finalsu. Početak je bio obećavajući za Đokovića. Pri rezultatu 2-1 imao je break-loptu, ali je istu Ferrer spasio. Nakon toga Španjolac je zadržao servis, a onda u sedmom gemu oduzeo servis Srbinu (4-3), te odjurio do kraja meča.

Do kraja susreta prvi tenisač svijeta osvojio je još svega jedan gem! Ferrer je prvi set riješio još jednim breakom, a na isti je način otvorio i drugu dionicu. Ferrer je poveo 3-0, te je do kraja seta još jednom oduzeo servis Đokoviću i zaključio meč rezultatom 6-1.

Prvi tenisač svijeta uzeo je svega 11 poena na servisu Španjolca, koji je u drugom setu imao nesvakidašnju stopostotnu realizaciju prvog servisa (11/11). Đoković je ostao na onoj jednoj jedinoj break-lopti koju je imao u četvrtom gemu prvog seta. Srbin je cijeli susret djelovao prilično nezainteresirano iako on tvrdi da je učinio sve što je u njegovoj moći da dobije susret.

- Sve čestitke Ferreru. Odigrao je odličan meč, a ja definitivno svoj najgori u ovoj sezoni. Toliko neprisiljenih pogrešaka. Ne igram dobro i to je činjenica. Ništa mi večeras nije polazilo za reketom - rekao je Đoković nakon poraza.

Spomenimo još da je Đoković u meču koji je trajao svega 75 minuta napravio 30 neprisiljenih pogrešaka, dok ih je Ferrer napravio 20 manje.

U posljednjem kolu David Ferrer igrat će protiv Čeha Tomaša Berdycha, dok će Novak Đoković igrati protiv sunarodnjaka Janka Tipsarevića koji je nakon odustajanja zamijenio ljubimca domaće publike Andyja Murrayja.

ATP Finals, 1. kolo:

skupina A

ATP Finals, skupina A, 2. kolo:

Berdych - Tipsarević 2-6, 6-3, 7-6(6)

Ferrer - Đoković 6-3, 6-1

Redoslijed: 1. Ferrer 2-0 (4-0 u setovima, 24-13 u gemovima), 2. Berdych 1-1 (3-3, 30-31), 3. Đoković 1-1 (2-3, 20-27) 4. Tipsarević 0-1 (1-2, 15-15)

Vezane vijesti

Roland Garros: Đoković izborio finale protiv Nadala

Roland Garros: Đoković izborio finale protiv Nadala

Srbin Novak Đoković, najbolji tenisač svijeta, prvi puta u karijeri ostvario je plasman u finale Roland Garrosa. U polufinalu je pobijedio Švicarca… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika