Objavljeno u Nacionalu br. 392, 2003-05-20

Autor: Igor Saračević

DVD/VIDEO

Dvadeseti Bond definitivno nastavlja bogatu tradiciju

Četvrti nastup Piercea Brosnana u ulozi tajnog agenta 007 dosad je komercijalno najuspješnije ostvarenje u četiri desetljeća postojanja popularnog serijala

Bourneov identitetBourneov identitetBourneov identitet
Blitz

The Bourne Identity, am. triler, 2002.
R: Doug Liman GL: Matt Damon, Franka Potente, Chris Cooper, Clive Owen, Brian Cox

FILM: tri točkice
DVD: četiri točkice

Ali G. u parlamentu
Blitz

Ali G Indahouse, brit.-franc. komedija, 2002.
R: Mark Mylod GL: Sacha Baron Cohen, Michael Gambon, Charles Dance, Kellie Bright, Rhona Mitra

FILM: tri točkice
DVD: tri točkice

Banger sestre
Continental Film

Redateljski prvijenac scenarista Boba Dolmana (“Willow”, “Daleki horizonti”) ima vrlo zabavnu dramsku premisu: dvije groupies susreću se nakon tri desetljeća, no problem je u tome što je jedna od njih postala respektabilna dama te ne želi da se zna za njezinu prošlost, dok je druga zadržala stari način života. Prilika za urnebesnu komediju propuštena je melodramatičnošću pojedinih scena te besmislenim uvođenjem lika neuspješnog pisca koji ima neraščišćene račune s ocem. Susan Sarandon i Goldie Hawn su na razini zadatka, ali ništa drugo ne štima.
Iako je skromno budžetiran film (10 milijuna dolara) u Americi ostvario pristojnu zaradu (30 milijuna), Fox Home Video je izdao DVD bez ikakvih dodataka, kao da je u pitanju komercijalni promašaj. (N. P.)

VHS/DVD

Banger Sisters, am. komedija, 2002. R: Bob Dolman GL: Goldie Hawn, Susan Sarandon, Geoffrey Rush

FILM: jedna točkica
DVD: dvije točkice

Muške sestre
Continental Film

Komedija o momcima koji se preruše u djevojke kako bi mogli ostati na koledžu na kojem studiraju izvedena je bez ikakvih finesa, a znatan dio situacija pokraden je iz klasika transvestitskog podžanra “Neki to vole vruće”: ipak, kad se priča iskrade ispod okrilja političke korektnosti, zalomi se i poneka duhovitost, a i gledatelje zabavljaju filmovi u kojima grubi dečki otkrivaju svoje ženske strane.
Na DVD-u ima nekoliko dodataka, ali je zanimljiv samo onaj u kojem redatelj i njegovi suradnici obrađuju istu scenu iz nekoliko kutova. (N. P.)

VHS/DVD
Sorority Boys, am. komedija, 2002.
R: Wallace Wolodarsky GL: Barry Watson, Michael Rosenbaum, Harland Williams

FILM: jedna točkica
DVD: dvije točkice

Kiss Kiss Bang Bang
UCD

Poklonici luckastih krimi komedija i film noira možda će imati razumijevanja za ovaj slabo poznati filmić sa Stellanom Skarsgardom u ulozi plaćenog ubojice koji odlazi u mirovinu i nađe se pred dvostrukom nevoljom: postaje tjelohranitelj 30-godišnjeg djevca (Chris Penn) koji u poznoj dobi otkriva životne slasti, a istodobno mora odbijati napade bivših kolega koji ga žele likvidirati. Režija Stewarta Suggsa nije bez stila, no budžet filma vrlo je skroman, a situacije su suviše bajkovite.
Na DVD-u domaće izrade nema dodataka. (N. P.)

VHS/DVD
Kiss Kiss Bang Bang, brit. krim. komedija, 2000.
R. Stewart Suggs GL: Stellan Skarsgard, Chris Penn, Paul Bettany

FILM: dvije točkice
DVD: jedna točkica

Badlands
Issa

Badlands, am. triler-drama, 1973.
R: Terrence Malick GL: Martin Sheen, Sissy Spacek, Warren Oates

FILM: četiri točkice
DVD: tri točkice

Pinocchio
Continental Film

Klasični Disneyjev crtić – kojem je posvetu odala i Spielbergova “Umjetna inteligencija” – već drugi put se pojavljuje na hrvatskom DVD tržištu, međutim, tek je ovaj put digitalno restauriran intenzivan tehnicolor originala.
Dodaci su manje ambiciozni i namijenjeni su mlađem uzrastu: ipak, malo je poznato da je Cvrčak Jiminy bio zvijezda dvaju didaktičnih kratkih crtića (oba su na disku) te da se Geppettov mačak Figaro borio s Plutonom u blistavom “Cat Nap Pluto” (vidjet ćete ga samo ako riješite dječji kviz “Gdje je Jiminy”). (N. P.)

DVD
Pinocchio, am. crtić, 1940.
R: Hamilton Luske i Ben Sharpsteen PROD: Walt Disney

FILM: četiri točkice
DVD: tri točkice

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika