24.11.2011. / 17:12

Autor: Nacional.hr

Otvoren Apple iMac regionalni trening centar

Za sve zainteresirane kontinuirano ćemo organizirati besplatne informatičke radionice na kojima će polaznici imati priliku upoznati se s vrhunskim dostignućima informatičke tehnologije, najavio je dekan RIT/ACMT-a Donald Hudspeth

Učionica je opremljena sa 35 računalaUčionica je opremljena sa 35 računalaAmerička visoka škola za menadžment i tehnologiju u suradnji s tvrtkom Apcom Hrvatska, ovlaštenim Apple partnerom za Republiku Hrvatsku, otvorila je Apple iMac kompjutorske učionice i Apple regionalni trening centar u svom zagrebačkom kampusu. Na svečanom otvorenju, koje se održalo u Zagrebu u prostorijama RIT/ACMT-a uz Donalda Hudspetha, dekana i predsjednika RIT/ACMT-a, okupljene je pozdravio i Drago Gajski, direktor Apcom for Adriatic Region.

U svom pozdravnom govoru, Donald Hudspeth, dekan i predsjednik RIT/ACMT-a, između ostalog, istaknuo je: "Velika nam je čast otvoriti drugi po redu regionalni Apple trening centar koji je proizišao iz dugogodišnje uspješne suradnje RIT/ACMT-a i Apple-a. Naime, naš prvi Apple regionalni trening centar nalazi se u dubrovačkom kampusu RIT/ACMT-a, i djeluje od 2009. godine. Na ovaj način, još jednom, želimo "otvoriti svoja vrata" i doprinijeti informatičkom obrazovanju zajednice. Za sve zainteresirane kontinuirano ćemo organizirati besplatne informatičke radionice na kojima će polaznici imati priliku upoznati se s vrhunskim dostignućima informatičke tehnologije."

Ovom prigodom Drago Gajski, direktor Apcom for Adriatic Region, izjavio je: "Danas smo otvorili najnoviji regionalni trening centar koji ima namjenu približiti inovativne informatičke tehnologije širokoj javnosti. Centar je otvoren prije svega za učenike osnovnih i srednjih škola, a s obzirom da podržavamo cjeloživotno obrazovanje, i za sve ostale uzraste. Opremljen je najinovativnijom informatičkom opremom, od koje izdvajamo 35 Apple iMac kompjutora koji će polaznicima omogućiti rad na Apple platformi što je iznimno važno za učenje naprednog razvoja multimedije. Centar predstavlja za sada najveću i najjaču kompjutorsku učionicu ne samo u Zagrebu, nego i u regiji. Time je RIT/ACMT još jednom prepoznao i primijenio najnovija tehnološka rješenja u svojim predavaonicama. "

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika