24.11.2011. / 17:52

Autor: Nacional.hr

'Srbija će i ratovati za Kosovo'

"Odbijanje rata kao mogućnosti bila bi pogrešna poruka Thaciju. Upravo zbog ravnoteže straha nikad nije izbio rat između SAD-a i Sovjetskog saveza", izjavio je Dačić

Ivica DačićIvica DačićDa se Srbija neće tako lako odreći Kosova bilo je jasno od samog početka. No, da bi mogla prijetiti oružanim sukobom je nešto novo.

Zamjenik premijera Srbije, Ivica Dačić izjavio je kako "nitko Srbiji ne smije reći da je Kosovo izgubljeno zauvijek i da neće ratovati za Kosovo". Dodao je i kako je zbog sigurnosti u regiji potrebna "ravnoteža straha".

"Thaci mora znati da napadom na Srbe na Kosovu napada i Beograd. Srbija to ne može i neće mirno gledati", rekao je Dačić.

Situaciju je usporedio sa nedavnom izjavom turskih dužnosnika kako je "napad na Sarajevo zapravo napad na Istanbul".

"Odbijanje rata kao mogućnosti bila bi pogrešna poruka Thaciju. Upravo zbog ravnoteže straha nikad nije izbio rat između SAD-a i Sovjetskog saveza", izjavio je Dačić te podsjetio kako je Srbija tijekom povijesti nekoliko puta gubila, ali i vraća Kosovo pod svoje okrilje.

Vojnopolitički komentator Miroslav Lazanski je za Press izjavio kako je ta Dačićeva izjava samo jedan u nizu.

"Dačićev stav je vrlo oštar, ali po meni i ispravan. Niti jedna diplomacija nije uspješna ako nije poduprta vojnom silom. Moramo pokazati da smo spremni i upotrijebiti silu kojom raspolažemo", prokomentirao je Lazanski.

Vezane vijesti

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Više od 40 ljudi, među kojima više od 20 pripadnika kosovske policije, ozlijeđeno je u četvrtak ujutru u sukobu skupine srbijanskih građana i… Više

Komentari

registracija
31/1/10

STTony, 24.11.11. 18:12

Hahahaha, opet se zvecka ratom i 'srpskim junaštvom'.

Izgleda da im izgubljena 4 rata u 10 godina nisu bila dosta, pa bi htjeli i peti.


registracija
24/5/09

Sharp, 24.11.11. 18:21

@STTony
ova izjava Slobe jun. samo potvrduje moje misljenje, da je tamo u susjedstvu zavladala opca amnezija, barem medu politicarima ! Bit ce da su zaboravili 4 izgubljena rata, pa zato traze jos...po tintari ;-)


registracija
11/1/10

fluid, 24.11.11. 18:36

Za mlađe naraštaje !!! Tko to kaže tko to laže Srbija je mala.Nije mala nije mala triput ratovala.I opet će ako Bog da sreće.Dodatak ide ovako;Bit će mala bit će mala ako bude sr..!Pa sad prosudite epilog njihovih težnji i pjesama.


registracija
26/10/11

eezy, 24.11.11. 19:00

Pa, dobro, ako će biti rata, moramo se dobro pripremiti. Pošto je u dosadašnjim ratovima (u kojima inače nismo učestvovali) naše najjače oružje na kraju ispao traktor, on se mora pripremiti za rat prema sledećim uputstvima:

- držati uvek pun rezervoar traktora, plus kantu goriva rezerve u prikolici.
- obavezno proveriti nivo ulja i stanje akumulatora. Ako treba, dopuniti i jedno i drugo.
- pritisak u gumama održavati na propisanoj vrednosti.
- pripremiti komad najlona za plastenik, duplo većeg od prikolice, plus 10-ak metara letava i šaku eksera.
- držati u prikolici spremnu ćebad, komada jedan po članu porodice, plus hrane i vode koliko treba do Beograda.
- snabdeti se putnim mapama i na njima jasno obeležiti alternativne puteve ka Beogradu jer iskustvo pokazuje da će glavni prilazi biti zaprečeni. Verovatno da bi se izbegle saobraćajne gužve zbog proslave pobede u našem glavnom gradu.

Komentar sa B92.
I sad reci da nisu duhoviti!!!


registracija
14/11/07

laufer, 24.11.11. 20:19

Dačić je samo zaboravio spomenuti jednu "sitnicu".
Na drugoj strani nije Thaci, nego - NATO.


registracija
5/1/07

james, 24.11.11. 23:32

Ovaj stvarno iz dna duše želi Beogradski pašaluk


registracija
17/4/10

insajder1, 25.11.11. 00:42

Dacic je budala i to svi u Srbiji znaju. A o ovom Lazanskom da i ne govorimo.


registracija
28/4/10

Zvonko, 25.11.11. 13:52

Nije Dačić budala, nego samo iskreni Srbin koji ne preze ni pred čime kako bi politiku velikosrpstva, staru preko 150 godina provodio u dijelo. Kako Tadić šuti jasno je da je to i službeni stav vlade. O radikalnoj oporbi ne treba trošiti riječi.

Dačić je realpolitičar. Ako se mi pravimo glupima i naivnima, srpska politika, čiji je Dačić samo trbuhozborac i ispitivač reakcija, je izuzetno svjesna da se isplati ginuti i ratovati. Dokaz je Banja Luka i Republika Srpska pa vi ismijavajte Miloševićevog fana koliko hoćete!

I ne brinite se za Beogradski pašaluk nego za "otrovnu" kiflicu!


registracija
22/6/10

Konstantinos, 25.11.11. 15:50

Ovaj politicar nije ni malo glup ili lud kako ga neki s omalovazavanjem vide. Oni rade na svom projektu polako i strpljivo, pa sto nebi pokusali i malo prijetilti, malo zveckati oruzjem jer se to uvijek isplati kao koncesija ili predmet pregovaranja na nakom drugom polju. Ono sto zabrinjava je stanje duha u Srbiji koje se nije ni malo promjenilo. Uzalud mi cekamo neku njihovu katarzu, neke nove vjetrove, nove signale to je samo za zavaravanje protivnika kako bi smo se mi dodatno otvorili i presli preko svih za njih tamnih, mrskih crnih i neugodnih tema. Za njih sve ovo je predah za neko novo iscrtavanje mapa i "krojenje" granica. HR nikada ne bi smjela dozvoliti ono sto joj se desilo 91. Mesic, koliko god bio obskurna figura u nasoj politici, samo u jednome je bo u pravu, a to je da HR treba djelovati preventivno, iskoristiti svoj NATO status i presjeci koridor ako republika srpska pokusa otcjepljenje, jer ratom, tj. miloscu NATO saveza i Amerikanaca je nastala pa bi tako mogla i nestati. Mi se moramo braniti u nasem neposrednom susjedstvu, a ne da nam svi veci gradovi budu napadnuti da imamo masovne civilne zrtve ili da nam komunikacije budu presjecene a zemlja prepolovljena.


registracija
20/8/10

McCoy, 25.11.11. 17:23

Alo jadnici, pa jel vi ne znate da ce u Srbiji uskoro izbori? Primili ste se ko saucesce, bolje gledajte sranje u kome i sami zivite, doslo vam je do nosa a na povrsini vas izgleda odrzava samo supljina u lobanjama.


registracija
20/8/10

McCoy, 25.11.11. 17:29

U prilog komentaru:
http://www.index.hr/vijesti/clanak/spremite-se-za-hrvatski-sindrom-gradjani-na-ulicama-nova-vlada-svaki-tjedan-devalvacija-kune/584947.aspx

I ne, nije Srbin pisao tekst, da se ne pomisli odmah na srbo-cetnicko-udbasko-jugo zaveru :P


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika