24.11.2011. / 19:01

Autor: Hina

DIP: I portali trebaju poštivati izbornu šutnju

Državno izborno povjerenstvo (DIP) priopćilo je danas da su nakladnici portala dužni tijekom razdoblja izborne šutnje ukloniti sve sadržaje koji predstavljaju izbornu promidžbu kao što su reklame, linkovi i slikovni link-oglasi (banneri) koji vode na internetske stranice kandidata.

Foto: IlustracijaFoto: IlustracijaDržavno izborno povjerenstvo (DIP) priopćilo je danas da su nakladnici portala dužni tijekom razdoblja izborne šutnje ukloniti sve sadržaje koji predstavljaju izbornu promidžbu kao što su reklame, linkovi i slikovni link-oglasi (banneri) koji vode na internetske stranice kandidata.

DIP podsjeća da je prema Zakonu o izboru zastupnika u Hrvatski sabor svaka izborna promidžba zabranjena 24 sata prije dana održavanja izbora, kao i na dan održavanja izbora do zatvaranja birališta.

Taj Zakon propisuje da se na dan održavanja izbora do zatvaranja birališta kao i 24 sata prije dana održavanja izbora zabranjuje svaka izborna promidžba, objavljivanje procjena izbornih rezultata, kao i objavljivanje prethodnih, neslužbenih rezultata izbora, objavljivanje fotografija u sredstvima javnog priopćavanja, izjava i intervjua nositelja lista, odnosno kandidata, te navođenje njihovih izjava ili pisanih djela.

DIP zaključuje da su tu zabranu dužna poštivati sva sredstva javnog priopćavanja pa tako i internet portali.

Vezane vijesti

Najveći odaziv u Zagrebu, najmanji u Zadru

Najveći odaziv u Zagrebu, najmanji u Zadru

Državno izborno povjerenstvo (DIP) izvijestilo je danas u podne da je do 11 sati na referendum o pristupanju Republike Hrvatske Europskoj uniji… Više

Komentari

registracija
5/1/07

james, 24.11.11. 23:26

I strani portali?


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Top teme

Izbor urednika