24.11.2011. / 19:04

Autor: Hina

Potvrđena USKOK-ova optužnica protiv Andre Vlahušića

Glasnogovornik Županijskog suda u Splitu Neven Cambi potvrdio je kako je optužno vijeće tog suda na sjednici u srijedu potvrdilo USKOK-ovu optužnicu protiv dubrovačkog gradonačelnika Andre Vlahušića i njegova koalicijskog partnera nezavisnoga gradskog vijećnika Pere Vićana, koji su optuženi da su u aferi Šipan zlouporabili položaj i ovlasti te poticali na to kazneno djelo.

Andro VlahušićAndro VlahušićGlasnogovornik Županijskog suda u Splitu Neven Cambi potvrdio je kako je optužno vijeće tog suda na sjednici u srijedu potvrdilo USKOK-ovu optužnicu protiv dubrovačkog gradonačelnika Andre Vlahušića i njegova koalicijskog partnera nezavisnoga gradskog vijećnika Pere Vićana, koji su optuženi da su u aferi Šipan zlouporabili položaj i ovlasti te poticali na to kazneno djelo.

Spis protiv dvojice okrivljenika bit će dostavljen raspravnom vijeću koje će odlučiti o zakazivanju rasprave.

Andro Vlahušić (HNS) posljednji je, 14., na listi Kukuriku koalicije za X. izbornu jedinicu, a uoči predizbornog skupa te koalicije u Ozlju zamoljen da komentira potvrđivanje optužnice protiv Vlahušića predsjednik HNS-a Radimir Čačić je to odbio.

"Pitajte Andru Vlahušića. Naravno, ako nečeg ima..... Za sada ne mogu ništa komentirati", rekao je Čačić.

O jučerašnjoj potvrdi optužnog vijeća županijskog suda izvijestio je jutros dubrovački gradonačelnik, izrazivši uvjerenje kako će pred sudom dokazati svu apsurdnost optužbe na svoj račun. O tijeku procesa će u okviru svih zakonom dopuštenih mogućnosti obavještavati građane Dubrovnika i cjelokupnu javnost, istaknuo je i dodao da u potpunosti niječe inkriminacije koje mu se stavljaju na teret.

USKOK je Vlahušića optužio za nezakonitu pozajmicu novca iz gradskog proračuna privatnoj tvrtki "Dubrovačko primorje" nositelja Nezavisne liste Pere Vićana protiv kojeg je optužnica podignuta zbog poticanja Vlahušića na prekoračenje ovlasti. USKOK Vlahušića nadalje optužuje da je u travnju 2010. prekršio gradski statut, odobrivši dva milijuna kuna pozajmice Vićanu, čije je hotelsko društvo "Dubrovačko primorje" zapalo u financijske teškoće i ponudilo na prvokup zgradu bivšeg općinskog doma na otoku Šipanu.

Vezane vijesti

Nakon TBF-ovog protesta, izbacivači ozljedili Slavena Tolja

Nakon TBF-ovog protesta, izbacivači ozljedili Slavena Tolja

U poznatom dubrovačkom klubu Revelin, nakon što su članovi popularne glazbene grupe TBF pred kraj nastupa izašli na podij u majicama na kojima je… Više

Komentari

registracija
21/2/11

skyway, 24.11.11. 19:29

Tako je Vlahusic u kriminalu naslijedio Suicu, a njegov ce nasljednik ciniti isto i sve je to u nasoj zemlji navlas uhodani, rahmetli cace Tudjmana recept vec dvadeset godina... Vlahusic je lijecnik, a tako se nemilosrdno borio za gradonacelnicku fotelju, sto u ovoj zemlji nije nimalo slucajno. Pogledajmo samo broj prijavljenih kandidata na drzavnim izborima, jer u zemlji gdje se sudi bivsem premijeru, gdje je vodeca stranka pokrala drzavu i ukrala joj proslost i buducnost, sve je svedeno na politiku i na taj nacin trasiranju plaacke...A sto je meni ono trebalo?


registracija
7/3/11

medjimurec, 25.11.11. 08:32

Ma ajd nemojte, sigurno je prikriveni clan HDZ nemoze bit da neko iz kokosje koalicije bude kriminalac i jos da novine pisu o tome ,,,


registracija
28/4/10

Zvonko, 25.11.11. 13:44

Čisti primjer podmetanja!

Pa tko još vjeruje da jedan Pusićkin ili Čačićev HNS-ovac može kršiti zakon?

Uostalom, svota je mizerija za njegova predsjednika pronevjere!


registracija
12/11/11

Janko1979, 25.11.11. 17:21

Šuica nije pokazala kako je dosla do vila i kuća u 8 godina teskog rada


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika