24.11.2011. / 19:46

Autor: Hina

'Ne možete izvući zemlju iz ovo stanja ideologijom'

Ljubo Jurčić je na današnjem predstavljanju koalicije Hrvatska ekonomska inicijativa (HEI)- Primorsko goranski savez (PGS) - Hrvatska radnička stranka (HRS) - Blok umirovljenici zajedno (BUZ) u Rijeci kazao da se ta koalicija ne koristi ideologijom kao sredstvom te da se ne suprotstavlja nijednoj ideologiji.

Ljubo JurčićLjubo JurčićLjubo Jurčić je na današnjem predstavljanju koalicije Hrvatska ekonomska inicijativa (HEI)- Primorsko goranski savez (PGS) - Hrvatska radnička stranka (HRS) - Blok umirovljenici zajedno (BUZ) u Rijeci kazao da se ta koalicija ne koristi ideologijom kao sredstvom te da se ne suprotstavlja nijednoj ideologiji.

Nužne promjene u društvu nemoguće su sa sadašnjim političkim blokovima koji se oslanjaju na ideologije, kazao je Jurčić i dodao da zemlju iz ovog stanja ne mogu izvući ideologije. To mogu učiniti samo obrazovani ljudi voljom i energijom, rekao je Jurčić, istaknuvši da se na ulazak u aktivnu politiku odlučio uvidjevši da zemlja stagnira, a da on sam zna kako se može popraviti stanje.

Iznio je dijelove koalicijskog programa u kojem su, među ostalim, nužnost demografskog oporavka zemlje, politička, energetska i monetarna neovisnost, povećanje domaće proizvodnje uz jačanje industrije i realnog gospodarstva te povećanje broja zaposlenih.

Predsjednik PGS-a Darijo Vasilić istaknuo je da Hrvatsku treba regionalizirati podjelom na pet područja koja bi bila, kako je rekao, novi razvojni zamašnjak. Sadašnja podjela na županije potpuno je neučinkovita, rekao je Vasilić.

Vezane vijesti

EU se nije integrirala kao država

EU se nije integrirala kao država

O mogućnostima izlaska iz aktualne dužničke krize i osnivanju fiskalne unije u eurozoni razgovarali smo s Ljubom Jurčićem, profesorom Ekonomskog… Više

Komentari

registracija
9/3/10

nostradurus, 24.11.11. 23:33

Još da Jurčić zna što je monetarna neovisnost.
sites.google.com/site/financijskisustav/ekonomsko-ropstvo


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Top teme

Izbor urednika