25.11.2011. / 11:06

Autor: Totalsport

Tsonga: Igrao sam dobar tenis; Nadal: Bit ću spreman za 2012.

- Bio sam agresivan i imao sam dobar postotak winnera. Puno sam ga pritiskao - dodao je Tsonga

Jo-Wilfried Tsonga Jo-Wilfried Tsonga - Igrao sam dobar, sjajan tenis. Ne znam da li je Rafa igrao zaista dobro. Ali u svakom slučaju uspio se vratiti u meč - komentirao je francuski tenisač Jo-Wilfried Tsonga nakon pobjede nad Rafaelom Nadalom (7-6(2), 4-6, 6-3) koja mu je donijela plasman u polufinale ATP Finalsa u Londonu.

Zabio je Tsonga 11 asova i 46 winnera uz 45 neforsiranih pogrešaka za treću pobjedu u devetom međusobnom ogledu protiv Nadala, te je tako postao prvi Francuz u polufinalu završnog turnira osmorice najboljih u zadnje tri godine.

- Bio sam agresivan i imao sam dobar postotak winnera. Puno sam ga pritiskao - dodao je Tsonga.

S druge strane, Nadal nije bio zadovoljan svojom igrom.

- Mislim da nisam igrao dobro. Prva dva seta nisam igrao loše, ali nisam igrao ni dobro, a da biste pobijedili u ovakvim mečevima, morate igrati dobro. Igrao sam bez ičeg posebnog. Ako prva dva seta nisu bila dobra, treći je bio katastrofa i to je istina. On je opasan igrač i nije lako igrati protiv njega. Ima jak servis i agresivan je, a protiv takvih igrača morate napraviti nešto posebno, što ja nisam napravio - izjavio je Nadal, koji je porazom od Tsonge završio natjecanje na ATP Finalsu u skupini tek drugi put u petom nastupu.

- Ova godina bila je teška za mene. Mislim da je bila pozitivna na trenutke, ali i teška istovremeno. Znam da je jedini način da promijenim situaciju da radim više, da mislim više na tenis, da radim sve kako treba na i izvan terena. I to je ono što ću pokušati raditi sljedećeg mjeseca kao i 12 mjeseci u 2012. godini. To je sve što mogu reći i napraviti - dodao je Španjolac koji će se sada vratiti u domovinu gdje ga prije kraja godine još čeka nastup za španjolsku reprezentaciju u finalu Davis Cupa protiv Argentine.

Drugi tenisač svijeta sezonu je okončao s tri osvojena naslova, od čega je posljednji u Roland Garrosu osvojio još u lipnju.

Vezane vijesti

ATP Halle: Ugodan start za Nadala i Federera

ATP Halle: Ugodan start za Nadala i Federera

Drugi i treći tenisač na svijetu, Španjolac Rafael Nadal i Švicarac Roger Federer, startali su s pobjedama prvog tjedna održavanja ATP turnira na… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika