25.11.2011. / 11:29

Autor: Nacional.hr

Gredelj traži:

USKOK se treba ispričati odvjetniku HDZ-a

'Vladimir Gredelj ne laže'!, naziv je priopćenja HDZ-ovog odvjetnika, koji se u njemu poziva na dnevni list Slobodna Dalmacija i informaciju da će se do kraja tjedna podići optužnica za Fimi mediju protiv 19 osoba, i HDZ-a kao pravne osobe

Jadranka Kosor i Vladimir Gredelj (Pixsell)Jadranka Kosor i Vladimir Gredelj (Pixsell)Odvjetnik HDZ-a Vladimir Gredelj reagirao je na odgovor glasnogovornika USKOK-a Vuka Đuričića koji je dotičnom poručio da ne govori istinu kad tvrdi da nije dobio sve spise. Đuričić je još kazao da su sve strane u aferi Fimi Media dobile sve spise i da će tako i HDZ dobiti svaki papir koji traži, nakon što se oni kopiraju.

'Vladimir Gredelj ne laže'!, naziv je priopćenja HDZ-ovog odvjetnika, koji se u njemu poziva na dnevni list Slobodna Dalmacija i informaciju da će se do kraja tjedna podići optužnica za Fimi mediju protiv 19 osoba, i HDZ-a kao pravne osobe:

"Nije sporno da sam u svojstvu branitelja HDZ-a preuzeo kopiju spisa od gotovo 40.000 stanica, o čemu su slikom i riječju izvijestili hrvatski mediji. Međutim, ono što još uvijek nisam dobio, a što sam tražio, jest zapisnik o saslušanju Ive Sanadera, koji je saslušan 22. studenog 2011. godine u 14 sati! Već treći dan USKOK mi uskraćuje pravo na uvid i kopiranje tog djela spisa, a radi se, ako je vjerovati medijima ili barem Slobodnoj Dalmaciji, o svega dvije-tri stranice teksta. Zašto je to tri dana nemoguće? Zašto je to hitno? U principu nisam dužan obrazlagati zašto koristim svoja zakonska prava, no ovaj put učinit ću iznimku!", poručio je, izrazivši bojazan da se ne bi dogodio slučaj da se podigne optužnica protiv njegove stranke, a da nema obranu Ive Sanadera od 22. studenog: "Kako je uvijek dobro informirana Slobodna Dalmacija najavila podizanje optužnice protiv moje stranke do kraja tjedna, učinilo mi se neobično važnim da prije podizanja optužnice barem pročitam sadržaj tog zapisnika, no ako u USKOK-u smatraju da to ne spada u elementarna prava obrane, onda ću im se ja ispričati. U suprotnom očekujem njihovu ispriku zbog obmanjivanja javnosti! I to od čelnog čovjeka, ne od glasnogovornika!"

Za kraj je pozvao Glavnog državnog odvjetnika da 'provede efikasnu istragu o tome na koji su način tajne informacije iz institucije kojoj je na čelu dospjele u javnost'!

Vezane vijesti

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko rekao je danas kako aktualna vlast tijekom proteklih šest mjeseci nije napravila ništa korisno za ovaj narod,… Više

Komentari

registracija
14/7/11

Trinity, 25.11.11. 12:30

Ma daj Gredelju, ne seri i ne cirkusiraj!!!!
Sve što si tražio, dobio si. Ovo što nisi još dobio, dobiti ćeš kad to odluči državno tijelo, što se ne mora podudarati sa tvojom željom da to bude odmah kad si zatražio! Sigurna sam da će biti pravovremeno, i u zakonskom roku!

Zgodna je okolnost kako odjednom vjeruje u istinitost novinskog napisa (o podizanju optužnice do kraja tjedna), pa brižno i promptno reagira na isti. I usput laje!


registracija
27/8/09

Lujo1, 25.11.11. 14:51

Ma taj gredelj potpuno sigurno laže ko i svi kaj su u tom lopovskom i izdajničkom hdz-ju1
Marš bando lopova i izdajnika!!!


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika